Насловна Најновије Јахорина: Симбиоза приватног и државног капитала ствара успјех

Јахорина: Симбиоза приватног и државног капитала ствара успјех

192
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, рекао је данас на Јахорини, након отварања хотела „Рајска долина лукс“, да у окружењу не постоји примјер државе која улаже у сличне објекте, као што то ради Република Српска.

Ћосић је истакао да ни једна држава и република у окружењу, нема вјеру у свој народ, да може изградити смјештајне капацитете и квалитетно управљати њима.

„Kада имате ситуацију какву имамо овдје, приватнике који су уложили свој капитал и државни капитал, када имате ту симбиозу приватног и државног онда имате успјех“, навео је Ћосић.

Он је нагласио да у Српској постоји воља, жеља и знање за стварањем озбиљне државе, као што је исто то постојало и прије стотину година.

„Сада ми имамо ту вољу да развијамо Републику Српску, Источно Сарајево и наш народ који желимо да задржимо овдје“, нагласио је Ћосић и додао да је та жеља покретач читавог система у Републици Српској.

Начелник општине Пале Бошко Југовић, рекао је новинарима, да ће нова улагања у овај дио Српске, направити оно у чему ће будуће генерације моћи уживати, као и да је „Рајска долина“ примјер да објекти у државној својини могу бити одрживи.

„Особље овог хотела показује да овакви објекти могу постојати, а бенефити за локалну заједницу су немјерљиви, кроз посао, улагања, наплату ренте и грађевинско земљиште и све оно што општина Пале ужива у овим годинама“, додао је Југовић.

Он је нагласио да треба цијенити свако улагање Владе Републике Српске, те бити захвалан предсједнику Српске и Олимпијском центру „Јахорина“, који кроз своје органе на најбољи начин пласира уложена средства, чиме се ствара могућност запошљавања људи из ове локалне заједнице.

Хотел „Рајска долина“ налази се у центру скијалишта на Јахорини, на почетку шестосједа „Пољице“.

Објекат су у новембру 2020. године отворили тадашњи српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик и предсједник Владе Републике Српске, Радован Вишковић.

Реновирани хотел „Рајска долина“, у који је уложено 10 милиона KМ, у власништву је Владе Српске.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБашевић: „Мали Зејтинлик“ мора бити мјесто екскурзије за све ђаке у Српској
Сљедећи текстОбиљежавање 26 година од распуштања логора “Силос“ – 27. јануара