Насловна Вијести Источно Сарајево „Јахорина ултра трејл 2022“ у оквиру љетне понуде

„Јахорина ултра трејл 2022“ у оквиру љетне понуде

219
0

Олимпијски центар /ОЦ/ „Јахорина“ у оквиру љетне понуде за посјетиоце најављује спортско такмичење „Јахорина ултра трејл 2022“ под мотом „Двије државе, мноштво планина, један догађај“, током којег ће 23. и 24. јула такмичари претрчати величанствене крајолике.

Учеснике у оквиру такмичења очекују четири трке – ултра, макси, миди и мини, саопштено је из ОЦ „Јахорина“.

Ултра трка одвешће учеснике на путовање дуго чак 130 километара, али и преко граничног прелаза Србије и БиХ.

Најзахтјевнија трка овогодишњег трејл-такмичења се протеже од Ивера на Мокрој Гори, преко најљепших планина у регији Таре, кроз прекрасне крајолике БиХ, густе шуме, планине и долине, све до Јахорине, на којој се ова трка и завршава.

„Она представља идеалну прилику за озбиљне трејл-тркаче који желе да истински тестирају границе, како сопствене физичке спремности, тако и психолошке издржљивости“, додаје се у саопштењу.

Макси трка представља савршен увод за све будуће ултра трејл-тркаче, која је намијењена искуснијим учесницима овакве врсте догађаја, али и онима који сматрају да је њихово трчање потребно подићи на виши ниво овог спорта.

Учешћем у 70 километара дугој макси трци, такмичари ће пролазити поред неких од значајнијих историјских мјеста Сарајевско-романијске регије и бројних дарова нетакнуте природе која је окружује.

Миди успјешно и поносно носи титулу препознатљиве трке овог дводневног, јулског такмичења, која истовремено представља и праву посластицу за трејл- тркаче и ентузијасте који желе изазовну трку, препуну разноликих пејзажа.

Старт ове 27 километара дуге дионице је испред хотела „Рајска долина“ на Јахорини, са којег ће такмичари напредовати до врха ове олимпијске планине, обиљежене прекрасним пејзажима.

У односу на ултра и макси трку, знатно краћа миди трка водиће учеснике кроз висораван Гола Јахорина, до спуста стазе Праче, дуж које ће их пратити уске шумске стазе све до извора Праче.

Мини трка представља истински драгуљ „Јахорина Ултра трејла 2022“ намијењен породицама и рекреативцима, односно, учесницима који „немају много километара под пасом“, али ипак желе осјетити узбуђење стазе.

Најмногољуднија трка од чак 500 учесника је лагана, али нимало мање атрактивна стаза, дуга 10 километара, која дозвољава и учешће кућних љубимаца, паса.

Мини трка старт, али и циљ се налази на врху Јахорине и стазе Пољице, док ће такмичари у току пет часова на које је ова трка ограничена, претрчати преко највишег и најзанимљивијег дијела планине Гола Јахорина.

Заинтересовани тркачи могу се пријавити до 10. јула путем интернет странице „Јахорина ултра трејл 2022“ /јахоринатраил.цом/, а за више информација позвати број телефона +387 57/270-003, наведено је у саопштењу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВишеград: Почело бројање гласова пристиглих путем поште
Сљедећи текстСутра потписивање уговора са послодавцима и незапосленим лицима