Насловна Најновије Јеринић најавио да ће тражити смјену Арнаутовића и чланова ЦИК-а

Јеринић најавио да ће тражити смјену Арнаутовића и чланова ЦИК-а

178
0

Градоначелник Добоја Борис Јеринић, поручио је предсједнику Централне изборне комисије /ЦИK/ БиХ/ Суаду Арнаутовићу, да ће тражити његову смјену, због понижавања, лажног оптуживања и етикетирања Добоја, као и смјену чланова Kомисије, јер крше закон и људска права.

Јеринић је у отвореном писму Арнаутовићу, навео да су се скандалозне изјаве које је изнио „напамет“ или по наруџби, да би оптужио Добојлије и Градску изборну комисију показале као неистините, јер су неискориштени гласачки листићи и печати пронађени.

Он је најавио правну борбу и сваки вид борбе због тортуре коју Добојлије константно трпе, због незнања и страначких људи у ЦИK-у БиХ.

Јеринић је нагласио да Добојлије немају ни финансијере, нити стране амбасаде које морају слушати, да његови грађани неће бити покусни кунићи.

„Многи прижељкују ексцесе, а ми смо увијек за стабилност и то је разлог што грађане нисам позвао пред ЦИK, али тај демократски чин протеста остаје опција. Мени су моји суграђани изнад свега и одговарам њима, а не факторима из сјене“, рекао је Јеринић.

Он је напоменуо да се међу члановима ПДП-а прича, да су наредни корак неки нови избори.

„Добојлије немају коме послати петицију у Представнички дом, али чим прогласите резултате избора, то ће бити први захтјев. Захтјев за смјену непрофесионалних, недемократских, чланова који крше закон и људска права у БиХ, нестраначког и независног тијела, што би ЦИK БиХ требало да буде“, навео је Јеринић.

Он је додао да ће прво тражити смјену Арнаутовића, због понижавања, лажног оптуживања и етикетирања Добоја, а упитао га је и да ли ће Добојлије и чланови ГИK-а добити његово извињење?

„Господине Арнаутовићу имунитет који имате за обављање дужности се не може користити за лажне информације с циљем узнемиравања јавности, нити је општа препрека за кривични или парнични поступак. Најмање што можете учинити је да се извините на начин како сте и дезинформисали јавност први пут“, навео је Јеринић.

Арнаутовић је недавно рекао федералним медијима, да је након што је преузет изборни материјал из свих општина у БиХ, „да у граду Добоју са 61 бирачког мјеста не постоје вреће и печати од неискориштених гласачких листића“.

Члан ЦИK-а Вања Бјелица Прутина, изјавила је прошле седмице, да у Добоју недостају вреће са двадесетак бирачких мјеста, а не са 61, како је раније рекао Арнаутовић, те да је могуће и да је у питању само непрописно паковање.

Прутина је рекла да је код давања изјаве Арнаутовића, дошло до неких нејасноћа и „шума у комуникацији“ јер је, заправо, ријеч о мањем броју бирачких мјеста.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстШулић: Одступања у резултатима контролног бројања у Добоју мања него у Бањалуци и Бијељини
Сљедећи текстЗавршено бројање гласова из Добоја, слиједи Зворник