Насловна Најновије Јеринић поручио Арнаутовићу: Прво пребројте Добој, ако поништите изборе слиједе вам тужбе...

Јеринић поручио Арнаутовићу: Прво пребројте Добој, ако поништите изборе слиједе вам тужбе 20.000 Добојлија

293
0

Градоначелник Добоја Борис Јеринић поручио је у отвореном писму предсједнику Централне изборне комисије БиХ Суаду Арнаутовићу да је изнио лавину лажи и оптужби на рачун Добојлија који ће, уколико данас не буде пребројаван прво Добој већ поништени избори у овом граду, одреаговати низом мјера – петицијом за смјену Арнаутовића, колективном тужбом против њега и протестом испред ЦИК-а.

– Занемарили сте чињеницу да је Градска изборна комисија Добој све радила према вашим инструкцијама и упутама. Током примопредаје материјала, све је наведено, а ви сте свјесно и намјерно ћутали до дана пребројавања. Изнијели сте такву лавину лажи и оптужби на рачун Добојлија, да ја, први човјек града, немам право ћутати на исте – истакао је Јеринић.

Према његовим ријечима, уколико ЦИК данас не буде пребројавао прво Добој већ буду поништени избори у Добоју, како је чуо да је договорено са Кристијаном Шмитом, Арнаутовић може очекивати сљедећи одговор:

– Петицију 20.000 Добојлија ка Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ за вашу смјену, затим колективну тужбу 20.000 Добојлија против Суада Арнаутовића. И до Стразбура ћемо ићи, част својих грађана не дам. Протест 20.000 Добојлија испред ЦИК-а – нагласио је Јеринић.

Уколико Добојлијама не буде омогућен улазак у Сарајево, град у коме би сви грађани БиХ требали имати иста права, Јеринић је указао Арнаутовићу да је онда јасно да намјерно и свјесно подривају Дејтонски мировни споразум.

– Ничим нас заплашити нећете јер Добојлије су часно и поштено своју грађанску дужност обавиле. Сва опозиција, по вашим званичним подацима, у Добоју има 3.629 гласова и ви вјерујете тој мањини, статистичкој грешци да је Добој град превара? Знате и сами да није. Знате али не смијете налогодавцу рећи – нагласио је Јеринић.

Јеринић је навео да је са својим суграђанима прошао кроз изузетно тешке ситуације, нарочито у пандемији и не дозвољава да под плаштом демократије буде уништаван најперспективнији град.

– Уздржаћу се од ружних ријечи, мада, ви не заслужујете никакво поштовање. Последњи пут вас упозоравам, сиђите с леђа грађанима Добоја. Ви, Суаде Арнаутовићу заустављате привредни развој Добоја, Ви бацате љагу на Добој, Ви уништавате један од већих градова у Републици Српској – навео је Јеирнић.

Он је истакао да „Добојлије нису кукавице нити желе трпити мучење, психичко злостављање, тортуру и нападе“.

– Док сам био замјеник министра одбране, слушао сам приче у Сарајеву о Суаду Арнаутовићу. И то, док је био начелник кабинета федералног министра унутрашњих послова да је свако јутро, прво отварао пошту, читао, копирао, па све враћао, лијепио и тек онда министру уносио. Копије је достављао паралелној структури тајне бошњачке полиције. Сада, размишљам, да ли је Суад Арнаутовић већ отворио вреће из Добоја? И ако јесте, коме ли сте материјал прослиједили – нагласио је Јеринић у отвореном писму.

Градоначелник Добоја поручио је да је уверен да ће, једног дана када право завлада и закони се почну поштовати и примјењивати, сва питања добити праве одговоре.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗаражено 28 особа, нема преминулих
Сљедећи текстСлавија у елити након 11 година