Насловна Магазин Спорт Јокић у националном тиму на Европском првенству

Јокић у националном тиму на Европском првенству

331
0

Кошаркаш „Денвера“ Никола Јокић играће за репрезентацију Србије на предстојећем Европском првенству, саопштио је Кошаркашки савез Србије /КСС/.

Директор српског мушког националног тима Драган Тарлаћ изјавио је да НБА играчи имају ограничење када је у питању максималан број дана које могу провести са националним тимом током једног љета, те да је здравствена ситуација Богдана Богдановића таква да захтијева стрпљење.

Тарлаћ је навео да је КСС у редовном контакту са свим осталим кандидатима за репрезентацију.

„Пратимо и разговарамо о плановима са заједничким циљем, а то је да наша репрезентација у сваком тренутку буде најјача могућа“, поручио је Тарлаћ.

Јокић је посљедњи пут за репрезентацију Србије наступио на Свјетском првенству у Кини 2019. године, када је селекција заузела пето мјесто.

Са репрезентацијом Србије освојио сребро на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Српски кошаркаш је био најкориснији играч /МВП/ НБА лиге 2021. и 2022. године.

Србија ће 30. јуна у Риги играти против Летоније у мечу квалификација за Свјетско првенство, а три дана касније ће се срести са Белгијом у Нишу.

Крајем августа слиједи нова рунда квалификација за СП у новоформираној групи гдје ће се Белгији, Летонији и Србији придружити тимови Велике Британије, Грчке и Турске.

Србија ће потом играти на Европском првенству, које је на програму од 1. до 18. септембра.

Селекција Србије је у групи са Чешком, Пољском, Израелом, Холандијом и Финском.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: 16. јун – симбол одбране, отпора и страдања Срба
Сљедећи текстВирус корона потврђен код шест лица, нема преминулих