Насловна Вијести Источно Сарајево Јоловић: Потребно мијењати статут БОРС-а и системски ријешити проблеме

Јоловић: Потребно мијењати статут БОРС-а и системски ријешити проблеме

309
0

Милан Јоловић Легенда, ратни командант специјалне јединице „Вукови са Дрине“ Војске Републике Српске, носилац бројних војних и ратних признања, изјавио је Срни, да би се системски могло ријешити много проблема у Борачкој организацији Републике Српске /БОРС/ чиме би сви били задовољни, те да је потребно мијењати статут БОРС-а.

Он је оцијенио као одличан приједлог Удружења ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата Српске, да допринесу рјешавању борачких проблема, учешћем у Радној групи, заједно са Владом Српске.

Реагујући на најаву да ће ветерани Одбрамбено-отаџбинског рата пред Народном скупштином Српске, тражити да њихови захтјеви у вези са побољшањем статуса ове популације буду уврштени кроз измјене Закона о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца, Јоловић је истакао да би се статут БОРС-а требао мијењати.

Јоловић је нагласио да су категорије проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата, прије свега борци /ветерани/ и ратни војни инвалиди, доведене у ситуацију да су социјално угрожени, јер се никад од 1995. године није приступило озбиљном и системском рјешавању проблема.

„Борачке организације формиране у општинама биле су производ политике и служиле за политичка поткусуривања, а руководиоци и предсједници углавном рјешавали своје статусе и личне проблеме, па данас имамо случај да је више регистрованих бораца него 1995. године“, указао је Јоловић.

Он је изразио увјерење да би се правилном категоризацијом и пописом искључиво по јединицама, а не општинским организацијама које су годинама узурпиране од појединаца, могао успјешно ријешити проблем и да, како је рекао, „онај мањи дио популације који није успио ријешити свој статус, не буде више социјално угрожен“.

Kоментаришући подршку предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, иницијативи Удружења ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата Српске да допринесу у рјешавању борачких проблема учешћем у Радној групи, заједно са Владом Српске, Јоловић је рекао да је то одличан приједлог.

Јоловић је истакао да није правилно извршена систематизација након Одбрамбено-отаџбинског рата.

Он се пита како је могуће да припадници стратегијских команди, буду у истој категорији са борцем који је цијели рат провео у рову на првој линији?

„Један стручан тим и искрена жеља представника власти у Српској, заједно са представницима ратних јединица може ријешити низ проблема, тако да од садашњих средстава буду задовољни сви, Влада Републике Српске и борци“, поручио је Јоловић.

Ратни командант специјалне јединице „Вукови са Дрине“ Војске Републике Српске Милан Јоловић Легенда, носилац је бројних војних и ратних признања, међу којима и Ордена Милоша Обилића за храброст.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЕДБ Пале: Реконструкција електромреже у Горњем Прибњу
Сљедећи текстМодел дуалног образовања у Србији примјенити и у Српској