Насловна Најновије Још нису пребројани листићи са 1.000 бирачких мјеста

Још нису пребројани листићи са 1.000 бирачких мјеста

169
0

У Главном центру за бројање гласова у Сарајеву и даље траје контролно поновно бројање гласачких листића из Градишке за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске, а, осим тога, остало је да се преброје гласачки листићи са још око 1.000 бирачких мјеста, речено је Срни у овом центру.

Исти извор наводи да је остало да се поново преброје гласачки листићи са бирачких мјеста у цијелој Посавини, Семберији без Бијељине, цијелој Херцеговини те сва бирачка мјеста у Изборној јединици три, осим Бањалуке.

Извор каже да ће бројање листића за ниво предсједника Републике Српске бити настављено и тај процес неће бити прекинут, али да се „не зна још шта је сљедеће на реду“.

Срни је у Главном центру за бројање речено да током контролног поновног бројања гласачких листића из Градишке нема значајних одступања.

Централна изборна комисија БиХ данас би требало да објави прелиминарне резултате општих избора, што је рок прописан Правилником о провођењу избора.

ЦИК је донијела раније данас наредбу да се изврши увид у садржај врећа за одређени број бирачких мјеста у Федерацији БиХ и Брчко дистрикту како би се утврдило да ли је бирачки одбор недостајуће гласачке листиће упаковао у неку другу врећу.

Предсједник ЦИК-а Суад Арнаутовић изјавио је да је ријеч о неуредно спакованим бирачким врећама и бирачким мјестима у Зеници, Брчко дистрикту и сарајевској општини Центар, те да је то разлог због чега јутрос није заказана сједица ЦИК-а на којој би требало да се утврде резултати општих избора.

Арнаутовић је најавио да ће та сједница бити одржана данас поподне.

ЦИК је 10. октобра по службеној дужности наредио отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића на свим редовним бирачким мјестима у Српској за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Против ове наредбе гласао је члан ЦИК-а Владо Рогић, уз образложење да наредба није заснована на Изборном закону БиХ и да је преурањена, јер још нису утврђени резултати избора.

ИЗВОРСрна
Претходни текстВанредно обавјештење
Сљедећи текстТеоретско-практична ватрогасна показна вјежба ученицима СШ “28. јуни”(ВИДЕО)