Насловна Вијести Република Српска Још ништа од нижих цијена горива, укидање акциза није ни стигло на...

Још ништа од нижих цијена горива, укидање акциза није ни стигло на дневни ред

381
0

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, није прихватио приједлог посланика Саше Магазиновића (СДП) и Бранислава Бореновића (ПДП), да се на дневни ред сједнице уврсти иницијатива која се односи на позив Дому народа БиХ, на укидање акциза на нафту и нафтне деривате на период од шест мјесеци.

Док из опозиције осуђују одбијање приједлога, чији је циљ био смањење негативних ефеката инфлације, јер није било неопходне ентитетске већине, представници из владајућих странака поручују да овај приједлог није имао никаквог ефекта и да Дом народа сам мора да донесе одлуку о евентуалном укидању акциза.

Сњежана Новаковић-Бурсаћ, посланик СНСД-а у Представничком дому БиХ, гласала је против овог приједлога.

Она је образложила да у приједлогу нема ништа ново и да се ради искључиво о покушају опозиције да Представнички дом БиХ направи ургенцију према Дому народа и да убрза одлуку о евентуалном укидању акциза.

„Дом народа има своју процедуру и одлучиће у адекватном тренутку о томе. Ово је само био покушај да се о томе прича, на који опозиција има право. Међутим, они нису предложили никакву нову идеју, већ само да се убрза процедура у Дому народа“, рекла је Новаковић-Бурсаћ за „Независне новине“.

ИЗВОРНезависне новине, фото Глас Српске
Претходни текстМилану Лукићу одбијен захтјев за пријевремено ослобађање
Сљедећи текстПотврђена оптужница у предмету “Ејуп Ганић и други“