Насловна Најновије Јусуфспахић: Терориста не може бити вјерник

Јусуфспахић: Терориста не може бити вјерник

44
0

Предсједник Врховног сабора Исламске заједнице Србије Мухамед Јусуфспахић, рекао је да терориста не може бити вјерник и да људи који се декларишу као вехабије, не улазе у џамије већ у непознате објекте.

„Оно што је учинио Милош Жујовић, човек који се определио за ислам и себе назвао Салахудин, који се представљао као муслиман, то је чисти тероризам, неисламски чин“, рекао је Јусуфспахић за Тањуг.

OVO JE NAPADAČ KOJI JE USTRELIO ŽANDARMA NA DEDINjU Višе puta mu prilazio,  a onda iz kеsе IZVADIO SAMOSTREL i STRELE (FOTO) | Dnevnik

Јусуфспахић је додао да однос према Србији, не може бити тај однос који је покушао да креира нападач, већ то мора бити однос поштовања, истакавши да је исламска заједница са великом забринутошћу примила вијест о нападу.

„Злочин који је извршен је атак на државу и на све нас. Кажете суфизам – то не постоји, кажете вехабизам – ни то не постоји. Постоји израз муслиман, за онога који је Богу веран“, рекао је Јусуфспахић.

Он је додао да људи који се декларишу као вехабије, не улазе у џамије и у регуларне објекте исламске вјерске заједнице, већ у неке друге, непознате објекте.

Према његовим ријечима, Жујовић никада није био члан Исламске заједнице Србије, већ је према неким незваничним информацијама посјећивао објекте којима управљају приватна лица, која такође нису дио Исламске заједнице Србије.

Miloš Jevremović ranjen žandarm van životne opasnosti

„Дубоко саосећамо са рањеним полицајцем и његовом породицом. Наше молитве упућујемо за његово здравље и брз опоравак. Он је део нас и нашег друштва, због чега овај напад доживљавамо као напад на члана своје породице“, рекао је Јусуфспахић.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстНапад на полицију у ромском насељу Параг у Међумурју
Сљедећи текстЕУРО 2024: Енглеска и Шпанија фаворити против Словачке и Грузије