Насловна Вијести Источно Сарајево Љевнаић: Од Ски-центра “Игришта“ зависиће најмање 2000 радних мјеста

Љевнаић: Од Ски-центра “Игришта“ зависиће најмање 2000 радних мјеста

281
0

Олимпијски центар „Јахорина“ ће у ски-центру „Игришта“ код Власенице запослити најмање 100 људи, а индиректно ће од његовог рада зависити најмање 2.000 радних мјеста, изјавио је директор Олимпијског центра Дејан Љевнајић.

Радове на скијалишту „Игришта“ данас су са Љевнаићем посјетили премијер Републике Српске Радован Вишковић, предсједик Надзорног одбора Олимпијског центра Недељко Елек и начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић.

Радови су почели прије нешто више од мјесец дана, а данас је дефинисана траса гасификације ски-центра „Игришта“, саопштено је из Олимпијског центра.

Љевнаић је рекао да постоји велика шанса да се на Игриштима направи најбољи и најмодернији ски-центар у ширем региону.

„Ски-стазе градимо по ФИС стандардима с циљем могућности одржавања такимичења у скијању на највећем свјетском рангу. Велика предност је и стратешки добар положај и близина аеродрома у Тузли“, истакао је Љевнаић.

Према његовим ријечима, овај крај ће имати многобројне бенефите од покретања ски-центра, што се може видјети и на примјеру Јахорине претходних година.

„Власеница и Хан Пијесак ће добити нове инвеститоре, нова радна мјеста у хотелијерству, туризму и производњи домаће хране. Само ми, као Олимпијски центар, ћемо у пословној јединици `Игришта` запослити најмање 100 људи, а индиректно ће од нашег рада зависити најмање 2.000 радних мијеста“, указао је Љевнаић.

Љевнаић је додао да је Влада Републике Српске, превођена Вишковићем, препознала значај, усвојила пројекат и обезбиједила гаранцију за изградњу овог ски-центра, а велику захвалност дугује и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који од самог почетка подржава све њихове идеје.

На ски-центру „Игришта“ планирана је изградња двије ски-стазе, жичаре, систем за осњежавање који ће гарантовати најмање 120 сњежних дана, језеро за вјештачко осњежавање капацитета 30.000 метара кубних, покретне траке, тјубинг стазе и забавни садржај у виду мини зип лајна, као и изградња паркинга и свих пратећих садржаја неопходних за фукционисање једног ски-центра.

Ово ће бити ски-центар идеалан за дневне и викенд туристе, а својим добрим стратешким положајем ће бити одлично мјесто за одмор и рекреацију.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПетровић позвао грађане да се пријаве за програм уградње соларних панела
Сљедећи текстСутра облачно са кишом и свјежије