Насловна Вијести Источно Сарајево Љевнаић посјетио Олимпијски музеј у Сарајеву

Љевнаић посјетио Олимпијски музеј у Сарајеву

319
0

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић, посјетио је данас Олимпијски музеј у Сарајеву.

Повод за посјету је пројекат под називом “Након Зимских олимпијских игара у Сарајеву 1984: простори рата, сјећања и визија”, као један од 5 пројеката које је одобрио Олимпијски центар за истраживање при Међународном олимпијском комитету (МОK).

Аутори овог пројекта, као и организатори данашњег симпозијума су сарајевске архитекте Ерна Хусукић и Емина Зејниловић Зебић, а централна тачка био је Олимпијски центар Јахорина.

Kао директор Олимпијског центра Јахорина, Дејан Љевнаић, добио је позив да представи “олимпијске резултате” Јахорине и након Зимских олимпијских игара ‘84, што је данас са великим задовољством и радошћу учинио.

Сарајево се од ‘84. године налази у породици олимпијских градова, а Јахорина у породици олимпијских планина на чијим су стазама те давне године скијала највећа скијашка имена тог доба.

Данас су евоциране бројне, посебне успомене – од предмета и докумената који подсјећају на југословенски период у којем су Зимске олимпијске игре одржане, до старе, фасцинантне скијашке опреме, а све то налази се управо у Олимпијском музеју у Сарајеву.

ИЗВОРоц јахорина
Претходни текстОпозив начелника Вишеграда није успио (ВИДЕО)
Сљедећи текстЕмисија ,,Пулс града“, 23.6. (ВИДЕО)