Насловна Најновије Ћосић: Дрина ће бити привредна повезница Српске и Србије

Ћосић: Дрина ће бити привредна повезница Српске и Србије

64
0

Предсједник Савјета општина и градова Републике Српске Љубиша Ћосић рекао је да ријека Дрина није и неће бити препрека привредној и свакој другој будућој сарадњи Срба, већ повезница.

Ћосић је изјавио да све републичке општине и градови уз Дрину имају одређене партнерске и друге одговарајуће односе са блиским локалним заједницама у Србији.

Ћосић је прецизирао да те општине и градови већ сарађују у бројним областима, те да мостови и постојеће комуникације омогућавају међусобни промет робе, људи и капитала.

„Имамо доста заједничких пројеката и ако причамо о међусобној сарадњи Српске и Србије, логично је да добар примјер буду општине којима ријека Дрина није препрека и под‌јела, већ повезница која је на неки начин већ премошћена“, рекао је Ћосић, коментаришући јучерашњи састанак министра привреде и предузетништва Српске Војина Митровића и министра привреде Србије Адријане Месаровић на коме је усаглашен стратешки приступ развоју Подриња и унапређењу привредних потенцијала тог краја.

Потпредсједник Савеза општина и градова Српске Мирко Ћурић рекао је Срни да је након Свесрпског сабора у Београду велики број локалних заједница у Српској покренуо активности на плану снажнијег увезивања са Србијом, што доприноси томе да се размјењују и позитивна привредна искуства.

Ћурић је додао да на том плану треба изнаћи додатна административна рјешења зарад олакшања привредницима Српске и Србије у пословању.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПУ Фоча: У Његошевој улици повријеђен пјешак
Сљедећи текстЂоковић у четвртфиналу олимпијског турнира