Насловна Вијести Источно Сарајево Ћосић: Источно Сарајево – град на понос Републике Српске

Ћосић: Источно Сарајево – град на понос Републике Српске

203
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, изјавио је данас да је Источно Сарајево стабилан град, који се развија заједно са свих својих шест општина, на понос Републике Српске и њених грађана.

„Сви добри људи који долазе овдје са свих страна треба да се осјећају слободно и сви они који су добре воље добродошли су у наш град“, рекао је Ћосић новинарима у Источном Сарајеву.

Честитајући суграђанима Дан и крсну славу града – Светог Петра Сарајевског, Ћосић се посебно захвалио Његовом високопреосвештенству митрополиту дабробосанском Хризостому, који је данас служио Свету архијерејску литургију у Храму Светог Петра Дабробосанског у Војковићима.

„Ово је вријеме када треба да, по ко зна који пут, упозоримо једни друге да будемо заједно како би били и снажнији и бољи једни према другима“, рекао је Ћосић.

Према његовим ријечима, Источно Сарајево ће се и даље развијати и остваривати напредак на пољу инфраструктуре, привреде, образовања, културе, спорта и других друштвених дјелатности, све с’ циљем испуњавања основних интереса и потреба својих житеља.

„Наше подјеле, које су нажалост евидентне, треба да претворимо у нашу заједничку предност, зарад просперитетне будућности српског народа и Републике Српске“, закључио је Ћосић.

Након литургије која је служена у Храму Светог Петра Дабробосанског у Војковићима, славски ручак је организован у хотелу „Рајска долина“ на Јахорини.

ИЗВОРсрна,
Претходни текстБеоград: Почели инциденти? На Булевару учесник литија отео ЛГБТ заставу, полиција реаговала, ухапшен и рашчињени монах
Сљедећи текстГрад Источно Сарајево прославио Дан и крсну славу–Светог Петра Дабробосанског(ВИДЕО)