Насловна Вијести Источно Сарајево Ћосић и Бјелица договорили битне пројекте на подручју града

Ћосић и Бјелица договорили битне пројекте на подручју града

247
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Соколац Милован Бјелица договорили су данас да заједнички подрже пројекат реконструкције главне саобраћајнице у Сокоцу вриједности 300.000 КМ.

Ћосић и Бјелица очекују да ће у наредних мјесец дана Градска управа расписати јавни тендер за реализацију овог пројекта.

„Увијек сам истицао да је Соколац, поред тога што је по површини највећа општина у саставу града Источно Сарајево, веома значајна локална заједница која има и озбиљне привредне и пољопривредне потенцијале. Општина Соколац на својој територији има и институције које су значајне, како за локални, тако и за ниво Републике Српске“, навео је Ћосић.

У објави на друштвеној мрежи Фејсбук, Ћосић је рекао да је подршка која долази од одборника скупштинске већине у Сокоцу довела до договора и усаглашавања будућих активности које ће бити заједнички реализоване у Сокоцу.

„Градска управа и општина Соколац исказале су интерес да заједнички купимо објекат аутобуске станице и тиме ријешимо проблем стационарног саобраћаја у Сокоцу. У наредним данима ћемо разговарати и, вјерујем, о томе направити конкретан и коначан договор са садашњим власником аутобуске станице“, нагласио је Ћосић.

Осим ова два најбитнија пројекта, договорено је и да се заједнички иде у реализацију пројекта изградње канализационог колектора у Кнежини, за шта је Градска управа већ обезбиједила 50.000 КМ.

„Уколико буде потребе за додатним средствима, сигурни смо да ћемо их заједнички успјети обезбиједити. Што се тиче планинара, Град Источно Сарајево је већ кроз додјелу средстава невладиним организацијама подржао активности Планинарског друштва `Гласинац`, али ћемо у наредних десетак дана обезбиједити и додатну подршку како би се у потпуности завршило опремање планинарског дома на Сокоцу“, додао је Ћосић.

Када је ријеч о капиталним пројектима, градоначелник Источног Сарајева као један од најзначајнијих на подручју општине Соколац навео је изградњу викенд насеља на Романији, која може бити реализована кроз пројекат Соко града.

„Ово је пројекат који ћемо заједнички кандидовати према Влади Републике Српске и свим заинтересованим инвеститорима. Такође, пружио сам пуну подршку начелнику Бјелици у довођењу њемачких инвеститора који би градили соларну електрану на подручју општине Соколац“, додао је Ћосић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстГрађанима на располагању још један специјалиста ендокринологије
Сљедећи текстИсточна Илиџа: Подршка за куповину школског прибора