Насловна Најновије Ћосић: Карићева доказала – бошњачки политичари подржавају антидејтонско дјеловање

Ћосић: Карићева доказала – бошњачки политичари подржавају антидејтонско дјеловање

300
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, сматра да је градоначелник Сарајева Бењамина Kарић, пријемом и уручивањем златника Града Сарајева за представнике такозваног „Антидејтон покрета“, доказала дугогодишње тврдње Републике Српске, да бошњачки политички представници подржавају антидејтонско и антиуставно дјеловање у БиХ.

„Иако је у суштини политички небитна личност која, нажалост, обавља битну репрезентативну позицију, ово није нешто преко чега треба прећи, јер носи одређену симболику, која сигурно не прија никоме нормалном у БиХ. У свакој нормалној земљи, што БиХ одавно није, овакав потез био би окарактерисан као озбиљно антиуставно дјеловање“, рекао је Ћосић Срни.

Он је напоменуо да су такозвани „Антидејтон покрет“ и његов назови лидер Нихад Аличковић у јавности Републике Српске и БиХ, одавно препознати као есктремисти чији се рад заснива на антиуставном дјеловању и ширењу нетрпељивости према Србима и Републици Српској.

„Такве људе, који се отворено боре против Устава земље коју наводно воле више од свега, званично прима и дијели им признања градоначелница нечега што би требало да буде главни град свих у БиХ. И онда Република Српска и Срби не ваљају и нас, који се боримо за Устав БиХ онако како је и написан, оптужују за антиуставно дјеловање. БиХ је заиста невјероватан парадокс“, оцијенио је Ћосић.

Након овога, поручио је Ћосић, бошњачки политичари не треба да се чуде, нити имају право да хистеришу, ако се у БиХ појави покрет који ће се борити искључиво за осамостаљење Републике Српске, а чији ће представници бити радо виђени гости у званичним институцијама републичког и локалног нивоа.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстРасписан конкурс за основце о теми “Моје Источно Сарајево“
Сљедећи текстМостар: Палицама и сузавцем на представнике бијељинског клуба због ћириличног натписа