Насловна Uncategorized Ћосић: Кривична пријава против режисера филма “Сарајево сафари“

Ћосић: Кривична пријава против режисера филма “Сарајево сафари“

221
0
 
Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, објавио је на свом ФБ профилу да је данас поднио кривичну пријаву против Мирана Зупанича, режисера и сценаристе филма „Сарајево сафари“, те организатора 5. „AJB DOC“ Филм фестивала, на којем је овај филм приказан.
 
Ћосић у објави наводи: “Нико нема право да нас етикетира на начин како је то учинио овај режисер у свом филму и да без икаквих доказа наставља харангу, којој је српски народ неправедно изложен три деценије, а посебно ми сарајевски Срби који смо тај град деценијама стварали, градили и бранили.
 
То треба да знају они који причају о опкољеном Сарајеву, заборављајући на Грбавицу, Вогошћу, Илијаш, Хаџиће, Рајловац и сва друга мјеста у којима су Срби вјековима живјели. Сарајево током грађанског рата у БиХ није било опкољен него подијељен град. Жао ми је свих жртава на свим странама и надам се да се овакав рат никада никоме неће поновити, али на овај начин да нас неко карактерише – то неће моћи и не смије проћи без адекватне реакције.
 
Сачекао сам да прођу избори, нисам желио да подношење ове пријаве буде схваћено као предизборна прича и да на основу тога прикупљам политичке поене. Ово је много озбиљније питање и поручујем свима да ћу и у будућности преузимати све неопходне радње, како бих спријечио додатну сатанизацију српског народа.
 
Наш народ није злочиначки и агресорски, него слободарски, народ који је увијек само бранио себе и своје право на постојање“, навео је Ћосић.
 
 
 
 
 
 
 
 
ИЗВОРФБ Љубиша Ћосић
Претходни текстПочетак суђења за злочине у Добровољачкој 26. октобра
Сљедећи текстПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због шумске крађе