Насловна Магазин Култура Ћосић: Отворено писмо словеначком режисеру због оптуживања Срба

Ћосић: Отворено писмо словеначком режисеру због оптуживања Срба

253
0
ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 1. МАРТА /СРНА/ - Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, упутио је отворено писмо словеначком режисеру Мирану Зупаничу у којем је истакао да су српски војници током грађанског рата у БиХ бранили своје породице и вјековна огњишта и да нису организовали никакав „лов на људе“ на сарајевском ратишту, како је он то представио у новом филму.

„Kао озбиљан човјек сачекаћу да погледам филм и након тога се консултовати са адвокатским тимом ради подношења кривичне пријаве против Вас за изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости“, навео је Ћосић у отвореном писму.

Ћосић је изразио гнушање због новог филма Зупанича у којем се говори о наводном „лову на људе“ на сарајевском ратишту и интервјуа који је поводом тога дао медијској кући „Ал Џазира Балканс“.

Sarajevo safari”: Snimljen dokumentarni film o zapadnim lovcima koji su  ubijali ljude i djecu u opkoljenom Sarajevu za “lovačke trofeje” |  Dnevnik.ba

Према Ћосићевим ријечима, српски војници су током грађанског рата у БиХ бранили своје породице и вјековна огњишта и нису ни организовали, ни учествовали у тако гнусним поступцима о каквим говори Зупанич.

„Гнушам се на лов на животиње, а камоли на `лов на људе` и оптуживање народа којем припадам са обје стране ријеке Дрине за такве монструозности, које су нормалном човјеку незамисливе, што је без иједног материјалног доказа неприхваљиво“, истакао је Ћосић.

 

Он је поручио Зупаничу да буде сигуран да ће предузети све правне мјере, да се то онемогући.

У документарном филму „Сарајево сафари“ словеначки режисер и сценариста Миран Зупанич, тврди да су богати странци плаћали могућност да са положаја Војске Републике Српске пуцају по цивилма у ратном Сарајеву, а да су стизали из Београда хеликоптером Војске Југославије.

ИЗВОРсрна, град Источно Сарајево
Претходни текстИсточна Илиџа: Усвојен ребаланс буџета у износу од 13.300.000 КМ
Сљедећи текстЛажна дојава о бомби у “Саниленду“ на Требевићу