Насловна Вијести Источно Сарајево Ћосић: Универзитет у Источном Сарајеву неодвојив и најзначајнији стуб града

Ћосић: Универзитет у Источном Сарајеву неодвојив и најзначајнији стуб града

174
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић поручио је данас на Научном скупу „Улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске“ да је Универзитет у Источном Сарајеву неодвојив и најзначајнији стуб овог града.

„Универзитет помаже да млади људи приликом средњошколског образовања остану у својим срединама. Када имате такав универзитет који даје допринос посебно у организовању данашњег научног скупа, то довољно говори да и у научном смислу представља веома значајну институцију“, истакао је Ћосић.

Ћосић је нагласио да је на овом подручју дат огроман допринос стварању Републике Српске, имајући у виду да су на Палама у веома тешком периоду створене све институције Републике – од Владе, Народне скупштине, предсједника, судова, Радио-телевизије Републике Српске.

„Након тога можемо рећи да Источно Сарајево наставља да расте и развија се заједно са Републиком Српском. Источно Сарајево је својеврстан мост између Херцеговине, Бирча и Подриња и без тога моста и без сарајевских Срба сигурно да Република Српска не би данас изгледала овако“, навео је Ћосић.

Ћосић подсјећа да су сарајевски Срби свјесно прихватили жртву одласка са својих огњишта и населили један број подручја Републике Српске, одлучили да стварају Источно Сарајево те да је огроман, немјерљив допринос то што ће многи људи који су написали радове и представљају на научном скупу разбистрити поглед на „Улогу Српског Сарајева у стварању Републике Српске“.

Научни скуп организују Универзитет у Источном Сарајеву и Град Источно Сарајево, под покровитељством предсједника Владе Републике Српске, а поводом обиљежавања 30 година од стварања Републике Српске и Универзитета у Источном Сарајеву.

ИЗВОРфб љубиша ћосић
Претходни текстАпел да се појачају активности на проналажењу несталих
Сљедећи текстЈУ Средњошколски центар „Источна Илиџа“: Дан српског јединства, слободе и националне заставе (ФОТО)