Насловна Најновије Ћосић честитао Видовдан

Ћосић честитао Видовдан

37
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, честитао је припадницима Војске Републике Српске /ВРС/, њиховим потомцима, као и припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука крсну славу – Видовдан, уз жељу да наставе традицију ВРС и чувају успомену на борце који су положили животе у одбрани Српске.

Ћосић је нагласио да је Видовдан дан сјећања и помен на све јунаке од Косовског боја до данас, саопштено је из Градске управе.

„Са чим ћемо изаћи пред Милоша и друге српске витезове и данас је питање једнако важно и актуелно, као и онда када га је поставио ловћенски тајновидац владика Петар Други“, истакао је Ћосић.

Команда Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, традиционално организује прославу Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и овог пука.

Скупштина српског народа у БиХ, на засједању у Бањалуци 12. маја 1992. године, донијела је одлуку о формирању Војске Републике Српске. Постојала је од 12. маја 1992. до 1. јануара 2006. године, након чега је ушла у састав Оружаних снага БиХ.

Кроз Војску Републике Српске прошло је 210.000 бораца, а 23.801 њен припадник, положио је живот у Одбрамбено-отаџбинском рату за одбрану Српске.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстУручена Велика награда „Иво Андрић“: Овогодишњи лауреати Абдулразак Гурна и Саша Радојичић (ФОТО/ВИДЕО)
Сљедећи текстСловенски јунак с’ платом од 5.000 евра поздравио Вучића