Насловна Најновије Ћосић: Чињеница – Додик, Цвијановић и СНСД побједници

Ћосић: Чињеница – Додик, Цвијановић и СНСД побједници

194
0

Милорад Додик је предсједник Републике Српске, Жељка Цвијановић српски члан Предсједништва БиХ, а СНСД је освојио највише гласова, они су изборни побједини и то је једина истина, а све остало авантуризам и веома опасно, изјавио је Срни предсједник Градског одбора СНСД-а Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Ћосић је истакао да опозициони лидери настављају да спроводе свој план из изборне ноћи, а како се приближавају рокови за проглашење коначних резултата избора, појачавају медијски притисак.

“Дефинитивно се наставља план започет у изборној ноћи, када су већ били свјесни да су изгубили изборе”, рекао је Ћосић.

Према његовим ријечима, опозиција у Републици Српској никако да схвати да подгријава озбиљну опасност која ће довести до урушавања и оно мало институција које постоје и у које се вјерује.

“Још када су то заједничке институције као што је Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ која треба да објави резултате избора за све нивое и да 2. новембра, у складу са Изборним законом БиХ, прогласи коначне резултате избора и изборне побједнике”, истакао је Ћосић.

Ако се дозволи да та институција себе уруши ради интереса мале групе људи која хоће да остане на својим позицијама, Ћосић је истакао да ће то онда бити јако озбиљан и опасан преседан који ће довести до домино ефекта, који ће, по аутоматизму, срушити вјеру и све остале институције у БиХ.

“Мислим да је то веома лоше и опасно и да, очигледно, нису свјесни шта раде. Народ је јако свјестан, али они нису свјесни, и бојим се да ће само направити додатни проблем са овим својим захтјевима, а неће добити ништа”, сматра Ћосић.

Ситуација у којој једну институцију са нивоа БиХ опозиција покушава да искористи да оствари своје болесне политичке амбиције које су очигледно неуспјеле, Ћосић сматра да то пријети да уруши цијели систем.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је данас на конференцији за новинаре да изборе за предсједника и потпредсједнике Републике Српске “треба поништити и поновити”.

ИЗВОРСрна
Претходни текстПотврђена оптужница против Зељковића и још четворице
Сљедећи текстЗа мање од 24 сата прикупљено 160.000 КМ за лијечење Јенете Шабић