Насловна Вијести Република Српска Ћургуз ослобођен оптужбе за ратни злочин

Ћургуз ослобођен оптужбе за ратни злочин

194
0

Ћургуз ослобођен оптужбе за ратни злочин: Суд донио ослобађајућу пресуду јер није доказано кривично дjело
Основни суд Брчко дистрикта ослободио је Пантелију Ћургуза (63) оптужбе за ратни злочин 1994. године у Крепшићу код Брчког.

Према оптужници, подигнутој крајем 2019. године, а која га, уз другооптуженог Жељка Слијепчевића, терети за мучење заробљеног припадника ХВО-а и нечовјечно поступање према њему као ратном заробљенику, суд је донио ослобађајућу пресуду, јер није доказано да је Ћургуз починио кривично  дjело.

Поступак против Слијепчевића почетком ове године раздвојен је због болести оптуженог, саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Из Тужилаштва наводе да су првооптужени Ћургуз, тадашњи начелник штаба бригаде и другооптужени Слијепчевић који је био референт за безбједност оптужени за насиље против живота и тијела, за окрутно поступање и мучење припадника Хрватског вијећа одбране Орашје чији су иницијали И.С, којег је приликом покушаја преласка борбене линије ка Брчком заробила Војска Републике Српске.

Оштећени у овом случају чији су иницијали И.С, 2013. године, пред правосуђем дистрикта правоснажно је ослобођен оптужби за ратне злочине против цивилног становништва на подручју Посавине, у околини Брчког, по преузетој оптужници Основног војног тужилаштва Бањалука из 1996. године, наведено је у саопштењу.

ИЗВОРСРПСКА.ИНФО
Претходни текстЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЈЕЛУ ПОПУСТА НА СКИ КАРТЕ ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУ 2022/2023 ПУТЕМ СУФИНАНСИРАЊА
Сљедећи текстНепосредно обраћање – Дамјан Шкипина, РТВИС, 22.09.2022.