Насловна Вијести Република Српска Ћурић: Источна и западна обилазница биће реализоване

Ћурић: Источна и западна обилазница биће реализоване

180
0

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић изјавио је данас да је град добио подршку за реализацију источне и западне обилазнице, што ће бити остварено у складу са планом, као и за пројекат слободне зоне и сегмент спорта.

Ћурић је након састанка са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком рекао новинарима да је разговарано о путној инфраструктури, напомињући да је завршен путни правац према Љубињу на иницијативу града Требиња.

„Оно што нам тренутно треба као вид подршке, а већ је обезбијеђено у буџету су обилазнице око Требиња источна и западна, добили смо подршку да ће то бити реализовано у складу са планом, као и пројекат слободне зоне“, рекао је Ћурић.

Он је оцијенио тај пројекат важним, те додао да ће се у наредном периоду потрудити да одређени инвеститори који буду долази на подручје Републике Српске усмјере ка слободној зони у Требињу.

„Да видимо шта ми као град можемо да урадимо, али и република што се тиче олакшица да би се запослио што већи број људи“, рекао је Ћурић.

Он је додао да је на састанку разговарано и о путу Тјентиште-Фоча-Шћепан поље.

„Надлежни из министарства су већ покренули процедуре и добили смо потврду од српског члана Предсједништа да то иде убрзаном динамиком. Тај пројекат је у претходном периоду добио подршку Владе Србије, а сада и Републике Српске и надам се да ће бити реализован чим прије“, рекао је Ћурић.

Он је додао да је на састанку са Додиком добио обећање да ће у наредном периоду добити подршку и када је о спорту ријеч, будући да је у Требињу највећи број премијерлигаша у посљедње вријеме.

„Више од 2.000 дјеце се бави спортом у Требињу, очекују подршку и добиће подршку“, поручио је Ћурић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра сунчано, поподне могући пљускови
Сљедећи текстСвјетски дан заштите животне околине