Насловна Вијести Република Српска Ћурић: Спортски колективи имају подршку града

Ћурић: Спортски колективи имају подршку града

287
0

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић, угостио је данас представнике спортских клубова који су у протеклој такмичарској сезони остварили запажене резултате, честитајући им за постигнуте успјехе којима на најљепши начин представљају овај град.

Ћурић је рекао да су на пријем позвани сви спортски колективи са подручја града, те да је циљ овог разговора са спортистима био да се сагледају постојећи услови за њихово тренирање и могућности за додатна улагања у спортску инфраструктуру и едукацију кадрова, објављено је на сајту града.

„Чули смо бројне приједлоге како може боље и шта је потребно да се уради у наредном периоду. Најважније је да ови колективи окупљају више од 2.000 младих Требињаца који се баве спортом“, навео је Ћурић.

Он је истакао да Град има у плану изградњу терена са вјештачком травом, али и реконструкцију Спортске дворане „Милош Мрдић.

„Дворански спортови заслужују и нову спортску дворану и увелико размишљамо о могућностима њене изградње“, рекао је Ћурић.

Голман у Рукометном клубу „Леотар“ Веселин Савовић, захвалио је граду на подршци коју је његов клуб имао у претходном периоду, те очекује њен наставак у новој сезони у Премијер лиги.

„Остварили смо историјски резултат за требињски рукомет. Мислим да заслужујемо подршку не само града, него много шире заједнице. Имамо капацитет да будемо још бољи и успјешнији“, навео је Савовић.

За Ивана Мариновића Ота из Џудо клуба „Леотар“, пријем код градоначелника и најављена подршка и у наредном периоду значи много.

„Првак сам Републике Српске и трећи у држави, али у мом клубу имамо још тако успјешних такмичара. Идемо на велики број такмичења не само у земљи, него и у региону. Посебно бих захвалио Граду, јер нам је помогао око превоза и смјештаја када смо ишли на међународни џудо митинг у Kикинду у Србији“, рекао је Мариновић От.

Град Требиње у континуитету помаже рад свих спортских колектива, што ће бити и настављено.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБез сарање невладиног сектора и институција нема јаког цивилног друштва
Сљедећи текстШулић: Опозиција свјесно манипулише борцима