Насловна Вијести Источно Сарајево У току је реализација едукативних радионица под називом “Због тебе, због нас”

У току је реализација едукативних радионица под називом “Због тебе, због нас”

160
0

У Средњој школи “28 Јуни” у току је реализација едукативних радионица под називом “Због тебе, због нас” за ученике првог разреда – Машински техничари за компјутерско конструисање.

Опис није доступан.

Циљ радионице је да ученици јачају своје менталне капацитете, како би се превентивно дјеловало на насиље међу младим људима, те да им се пружи подршка у тражењу помоћи у рјешавању њихових младалачких проблема, али и да се подуче асертивним облицима понашања као и техникама резилијентност.

Опис није доступан.

Жеља је била да се првенствено помогне дјеци, а у крајњој линији и друштвеној заједници. Немогуће је очекивати да млади људи знају и могу све као и одрасли. Потребно им је показати како се пролази кроз проблемске ситуације и да у свему томе нису сами, већ да постоје особе (стручњаци) који им могу помоћи и бити им подршка и унутар школе али и ван ње.

Опис није доступан.

Водитељи програма су Босиљка Дуњић, социјалнирадник (ЦМЗ), Сања Трифковић, психолог (ЦМЗ) и Љиљана Пурковић, педагог Школе. Све активности и радионице имају изразито васпитни утицај на ученике и реализују се у оквиру имплементације Пројекта менталног здравља у Босни и Херцеговини који проводи Институт за популацију и развој – ИПД (правни сљедбеник Асоцијације XY) у партнерству с Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске и Федералним министарством здравства, а који је финансиран од стране Владе Швајцарске.

Опис није доступан.

ИЗВОРРТВИС
Претходни текстБрисел и НАТО желе „затворени Балкан“
Сљедећи текстИсточно Ново Сарајево: Држављанин Србије ухапшен због посједовања оружја