Насловна Најновије Претежно влажни  коловози

Претежно влажни  коловози

132
0

Саобраћај се  јутрос у РС одвија по претежно влажним  коловозима. Због ниских јутарњих температура, поледица је могућа у вишим предјелима и преко планинских превоја.У котлинама и дуж ријечних токова, скрећемо пажњу на мјестимично смањену видљивост због магле, а на дионицама у усјецима и поред камених косина, на повећану опасност од  одрона земље и камења на коловоз. Возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

-Због реконструкције раскрснице на укрштању Улице Цара Лазара и магистралног пута МI-115 дионица Соколац-Подроманија,измјењен је режим у одвијању саобраћаја. (до 31.12.2022.)

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

-Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-I 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2022. год).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

 На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона. (Рјешење Мин. саоб. и веза 13.03/345-103-1/15, од 11.12.2015). 

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.

Претходни текстПретежно облачно
Сљедећи текстДодик са Вархељијем