Насловна Најновије Такмичари Џијуџицу клуба „Јахорина“ учествовали на 19. Балканском првенству у Румунији

Такмичари Џијуџицу клуба „Јахорина“ учествовали на 19. Балканском првенству у Румунији

71
0

У саставу Џијуџицу репрезентације Републике Српске, а у име Џијуџицу клуба “Јахорина”, такмичари су наступили на 19. Балканском првенству отвореног типа, које је окупило 23 земље балкана и региона, а које се одржало у граду Питешти, у Румунији, у периоду од 19. до. 22. септембра.

Првенство је окупило око 1.120 такмичара врхунског квалитета, који су се окушали у борбама, ne-wazi и дуо систему.

У тиму  Џијуџицу клуба “Јахорина” учествовали су Катарина Шупић, Нора Петровић, Сунчица Вуковић, Ања Делипара, Тара Соковић, Његош Јеркић, Лука Савић и Дејан Плакаловић.

Прваци Балкана постали су Катарина Шупић и Нора Петровић.

Вицепрваци Балкана постали су Ања Делипара, Тара Соковић, Нора Петровић и Сунчица Вуковић.

Бронзани на Балкану је Његош Јеркић.

Лука Савић и Дејан Плакаловић су учествовали у најбројним и најјачим категоријама на првенству, те уз двије побједе и један пораз, нису успијели да се домогну побједничког простора.

Менаџмент клуба осврнуо се на протекли период рада и одласка на такмичења овог ранга, напомињући да се ради о веома младом спортском колективу који је са Балканског првенства 2022. године, у Пале донио 12 медаља, 2023. године 10 медаља и последњем одржаном Балканском првенству у Румунији седам медаља. Укупно 29 балканских медаља за Пале у протекле три године, те једна европска медаља освојена у прољеће 2024. године.

Овом приликом, представници Џијуџицу клуба „Јахорина“, захвалили су се Конзулату Бјелорусије у Босни и Херцеговини, руководству Града Источно Сарајево, општини Пале и свим другим предузећима, као и спортским пријатељима који подржавају и прате њихов рад.

ИЗВОРЏијуџицу клуб "Јахорина", Пале
Претходни текстЏудисти Џудо клуба „Романија“ изборили учешће на Првенству Босне и Херцеговине (Фото)
Сљедећи текст„Пулс града“, 22.9.2024. (Видео)