Насловна Најновије Велика акција МУП-а КС: Заплијењено више од 5 килограма дроге у центру...

Велика акција МУП-а КС: Заплијењено више од 5 килограма дроге у центру Сарајева

88
0

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а КС, под надзором тужиоца Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, реализовали су акцију кодног назива „Ројал флеш“, с’ циљем документовања кривичних дјела неовлаштеног промета опојним дрогама.

У претресима који су извршени на подручју општине Центар, пронађено је и одузето 11 различитих паковања, са садржајем материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу “спид“, укупне масе од око 2.000 грама; осам различитих паковања укупне масе више од 2.000 грама, односно више од 3.500 комада таблета изгледа карактеристичног за опојну дрогу “екстази“; девет ПВЦ паковања са садржајем материје која својим изгледом асоцира на марихуану, укупне масе више од 1.300 грама, четири дигиталне ваге, апарат за вакумирање, те друге предмете од интереса за истрагу.

Слободе су лишена два мушкарца из Сарајева: М.И., рођен 1974. године и А.В., рођен 1985. године, због основа сумње да су починили кривично дјело “Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“ (члан 238. став 1. КЗ ФБИХ).

Над ухапшенима се врши криминалистичка обрада у службеним просторијама Управе полиције МУП-а КС, након чега ће бити предати у надлежност Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

 

ИЗВОРСрна, фото Аваз.ба
Претходни текстУбијен вођа Хесболаха – Хасан Насралах
Сљедећи текстДанас обиљежавање 30 година од оснивања ратне болнице у Калиновику