Насловна Вијести Источно Сарајево Ћирилица је службено писмо у БиХ, или ипак није?!

Ћирилица је службено писмо у БиХ, или ипак није?!

171
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић реаговао је на изјаву народног посланика Јелене Тривић, а то је био повод да лист Ослобођење објави текст о Ћосићевом писању.

Наиме, Ћосић је у тексту који је објавио на својој фејсбук страници користио ријеч катарза, а у интерпретацији ,,Ослобођења“ појављује се ријеч катаракта.

Текст који је градоначелник Источног Сарајева објавио писан је ћирилицом.

Очито непознавање једног од два службена писма у Босни и Херцеговини, довело је до тога да је новинар користио аутоматски превод на неки од остала два језика и латиницу.

Посебно је занимљиво па и смијешно да се у тексту наводи да је Ћосић “прескочио неколико часова матерњег језика” и да му аутор или аутори текста нуде “бесплатну едукацију”.

Објава Љубише Ћосића

“Критички” текст Ослобођења

Градоначелник Ћосић на овај текст сарајевског ,,Ослобођења“ написао је критички осврт на својој фејзбук страници, а ми Вам доносимо дио истог:

,,Сарајевско Oslobodjenje је некада, прије протеклог несрећног рата, било озбиљна новина. Данас је то трагикомичан лист. Трагичан јер пречесто не уважава реалност земље у којој излази, прије свега политичку, па на тај начин само још више доприноси удаљавању народа који овдје живе, а комичан због тога што је једноставно више свима, па и њиховим колегама из медија, смијешно оно што објављују и колико неозбиљно и непрофесионално приступају темама које обрађују.

Јутрос имамо одличан примјер за то. Не знам да ли из чисте мржње према свакоме ко чини власт на било ком нивоу у Републици Српској и брани интересе своје Републике и свог народа или из чисте глупости, а вјероватно је разлог обоје, слагаше јавност и покушаше да ме представе као неписменог и неуког“, написао је између осталог Ћосић
ИЗВОРфб љубиша ћосић/ртвис/филтер
Претходни текстУз хитове Дејана Матића дочекана православна Нова година (ВИДЕО)
Сљедећи текстНовогодишњи пакетићи за дјецу у соколачким селима