Насловна Вијести Харадинај пријети Београду бомбардовањем

Харадинај пријети Београду бомбардовањем

191
0

Рамуш Харадинај изјавио је да ће Београд бити бомбардован ако само један српски војник уђе на Косово и Метохију.

Лидер ААК је рекао да нема аналогије рата на Косову и рата у Украјини. Он међутим, види да не реагује међународна заједница јер је закаснила да интервенише и на Косову.

Он каже да Русија има утицај у неким дијеловима Балкана, али да, према његовим ријечима, уопште није присутна на Косову. Харадинај каже да Вучић и Србија у овом тренутку немају храбрости да интервенишу на Сјеверу, због међународних гаранција.

– Када би се то десило онда би цијели свијет знао да Вучић то ради за Русију. Ако нема могућност да нађе рјешење за Русију, Запад је прилично добар у проналажењу рјешења за Србију, као што је то урадио већ једном 1999. године – рекао је он на РТВ Дукађини, преноси Телеграф.

Он је рекао да зна да Американци не дозвољавају ниједном српском војнику да уђе на територију Косова.

-Знам да ће Београд бити бомбардован ако се овако нешто деси, као 1999. То руководство Србије добро зна. Ако српски официр прође кроз територију Косова, Београд ће бити бомбардован, а не било која друга територија. Морамо да радимо свој посао. Али Србија зна да је Косово подручје одговорности Америке, Британије и других – рекао је Харадинај.

Претходни текстВладимиру Станојевићу из Источног Новог Сарајева потребнa наша помоћ
Сљедећи текст„Дипломатска ски-трка“ на Јахорини(ВИДЕО)