Насловна Вијести Република Српска Фоча: Стипендије за 158 студената

Фоча: Стипендије за 158 студената

269
0

Студентске стипендије општине Фоча у овој школској години примаће 158 студената који су задовољили услове конкурса, а за те намјене из општинског буџета биће издвојено 175.000 КМ.

Начелник општине Милан Вукадиновић потписао је данас са студентима уговоре о стипендијама, које ће износити од 100 КМ до 120 КМ мјесечно.

„Одлучили смо да и ове године повећамо износ стипендија, тако да ће стартна стипендија за прву годину бити 100 КМ. Прошле године смо то урадили са 80 КМ на 90 КМ, сада идемо на додатно повећање и сваки пут кад нађемо простора у буџету урадићемо то и у наредном периоду“, рекао је Вукадиновић.

Студент треће године Факултета безбједности у Београду Марија Вуколић каже да стипендија студентима много значи.

„Посебно значи нама који студирамо на страни. То је диван гест, износ стипендије је повећан у односу на претходне године“, рекла је Вуколићева.

Стипендије су одобрене студентима са најмањом просјечном оцјеном 7,50, дјеци ратних војних инвалида, студентима без једног или оба родитеља, корисницима социјалне помоћи, студентима чија су оба родитеља незапослена, те студентима из вишечланих породица са троје и више дјеце.

Стипендије ће примати и бруцоши са одличним успјехом из средње школе и наградама са такмичења.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСуад Арнаутовић нови предсједник ЦИК
Сљедећи текстМогуће бујичне поплаве у Фочи, Гацку, Калиновику и Невесињу