Насловна Вијести Република Српска Централна свечаност поводом Дана полиције и 30 година МУП-а Српске (ФОТО)

Централна свечаност поводом Дана полиције и 30 година МУП-а Српске (ФОТО)

294
0

Полиција Српске обиљежава Дан полиције и 30 година од оснивања МУП-а. У Центру за обуку Министарства унутрашњих послова у Залужанима у току је централна свечаност.

Свечаности присуствују највиши званичници Републике Српске, МУП-а, али и бројни гости.

Слика може припадати 10 особа и људи стоје

Слика може припадати 4 особе, људи стоје и војна униформа

На овој свечаности је представљено ново оклопно возило Вихор које је развијено у сарадњи са Техничко-ремонтним заводом у Братунцу.

Претходно је служен парастос за 782 погинула припадника МУП-а у одбрамбено отаџбинским рату.

Слика може припадати 6 особа, људи стоје и у затвореном

Слика може припадати 10 особа, људи стоје и напољу

На Централни споменик код сједишта МУП-а вијенце су положили министар унутрашњих послова Републике Српска Драган Лукач, директор Полиције Синиша Кострешевић,предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Радован Вишковић, потпредсједник Владе и министар одбране Србије Небојша Стефановић, делегација МУП-а Србије, као и изасланик српског члана Предсједништва БиХ.

Вијенци су положени и испред Полицијске управе Бањалука.

Слика може припадати 7 особа и људи стоје

Слика може припадати 7 особа, људи стоје и напољу

Вечерас ће бити потписан споразум о сарадњи МУП-а Србије и Републике Српске и Криминалистичко–полицијског универзитета о школовању припадника МУП-а Српске.

Такође вечерас у 20 часова биће одржана свечана академија у Културном центру Бански двор у Бањалуци, коју ће преносити Радио-телевизије Републике Српске.

Поводом јубилеја, званичници ће обићи и радове на новој Полицијској академији у Залужанима, гдје ће се школовати око 500 кадета, што је највећи број до сада – најавио је ресорни министар Драган Лукач.

За одбрану Републике Српске живот су дала 782 припадника полиције, а Дан полиције је један од најзначајнијих датума у историји Републике Српске.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОдата почаст погинулим припадницима МУП-а
Сљедећи текстТребевић богатији за 800 садница