Насловна Вијести Република Српска Сада Вукашину Мићевићу из Рудог можете помоћи и из БиХ

Сада Вукашину Мићевићу из Рудог можете помоћи и из БиХ

216
0

Вукашин Мићевић рођен је 13. 7. 2020. године у Пријепољу. На самом порођају дошло је до компликација због чега Вукашин остаје без кисеоника.

То ће проузроковати проблеме, а због видног кашњења у развоју, родитељи Вукашина шаљу у Београд на детаљно испитивање. Са годину дана Вукашин добија коначну дијагнозу, мутација ТСЕН 54 гена која је условила понтоцеребралну хиполазију мозга типа 2А.

Ради се о врло ријеткој урођеној болести коју има свега 300 људи у свијету. Као посљедица тога Вукашин има микроцефалију, епилепсију, појачан мишићни тонус и тежак застој у психомоторном развоју.

Вукашин сада има 20 мјесеци. Редовно иде на физикалне терапије. Напредак је спор, али га има. Још увијек се не окреће, не сједи, не пузи, али Вукашин је ипак насмијан и срећан дјечак. Воли пјесмице, звучне играчке и обожава пливање.

Родитељи су у досадашњој борби за Вукашиново лијечење исцрпјели своја средства и сада им је потребна помоћ свих нас.

Та Вукашиново даље лијечење потребно је обезбиједити новчана средства за лијечење у земљи и иностранству, лијекове, суплементе, пелене, дијагностику, лабораторијске анализе, БДА обуку, трансплантације матичним ћелијама,  свакодневну рехабилитацију, физикалне вјежбе, радне терапије, делфино терапије, сензорне терапије, логопедске и дефектолошке третмане, ортопедска помагала, суплементе, као и за путне трошкове и смјештај.

Вукашину сада можете помоћи и уплатом из БиХ на број жиро рачуна:

5620068137086149, на име Милета Мићевић, НЛБ Банка

Помозимо Вукашину!

Претходни текстФоча:Сјећање на погинуле припаднике полиције
Сљедећи текстВласенички математичари најбољи у Српској