Насловна Вијести Република Српска Тривић: Ученици са практичном наставом квалификованији за посао

Тривић: Ученици са практичном наставом квалификованији за посао

179
0

Осамнаест ученика Машинске школе, из Приједора, који обављају праксу у Компанији за производњу дијелова електричних мотора „Колектор“, имаће могућност запослења при завршетку школовања.

Практична настава резултат је дуалног образовања који се у Републици Српској интентизвно спроводи у сарадњи са привредом, поручила је министарка просвјете и културе која је обишла Тренинг центар за алатничаре у овој компанији.

Ми смо прије неколико година препознали потребу за усавршавањем наших кадрова и тако смо активно учествовали са Министарством у изради нових занимања која су прилагођена савременим потребама – изјавио је руководилац Одјељења за стратешке пројекте и едукацију „Колектор“, Небојша Грачанин.

Ученик Машинске школе Марко Зец рекао је да је пракса много добра, као и да се доста тога може научити, јер има различитих машина на којима се ради.

– Оно што смо се увјерили, јесте да наши ученици заиста имају прилику да уз све услове који су адекватни и у складу са стандардима производње у металној индустрији могу да много тога науче, што нам је превасходно најважније, да стичу компетенције, знања да имају добре менторе, да имају добро стручно вођење, како би с једне стране они били квалификовани за посао – додала је министарка просвјете и културе, Наталија Тривић.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстПозив за Јавне консултације за Нацрт Стратегије
Сљедећи текстВласеница: „Април мјесец чистоће“ (ФОТО)