Насловна Вијести Источно Сарајево Отварање нових студијских програма у Власеници у наредној школској години

Отварање нових студијских програма у Власеници у наредној школској години

199
0

Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву добиће нове студијске програме, а који ће бити реализовани у склопу Шумарског одсјека у Власеници. О томе су разговарали представници Универзитета и локалне власти.

„Тренутно на нашем одсјеку Шумарство студирају студенти из Хрватске, Црне Горе, Србије и наравно из БиХ и оно што је јако важно и за будуће студенте јесте да им поручимо да дио практичне наставе обављају у Шумском газдинству овдје у Власеници и према програму један радни дан је одвојен за ту практичну наставу .“, истакла је Весна Милић, декан Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву

Милан Кулић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву, рекао је да је обавеза Универзитета  да сарађује са локалним заједницама, односно са градоначелницима и начелницима општина у Републици Српској које су чланице Универзитета.

„Пољопривредни факултет и студијски програм Шумарство који се овдје реализује апсолутно имају подршку идеја о којима смо данас разговарали и ја се надам да ћемо врло брзо одређене ствари конкретизовати.“

У Власеници ће у наредном периоду бити отворен студентски дом за студенте који у ову општину долазе из сусједних држава.

„Чињеница је да Власеница има све услове да организује нове студијске програме, да имамо простор и да се гради студентски дом и да смо ми неких 40 км од границе са Србијом. Такође, они који студирају на факултету у Власеници или на било којем факултету код нас су у предности јер су  јефтинији услови за школовање. Са друге стране, кадрови и професори који врше предавања на нашим факултетима су раме уз раме са онима у Новом Саду, Београду и Бањој Луци, као и Загребу.“, рекао је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

Одсјек Шумарство у Власеници, Пољопривредног факултета у Источном Сарајеву, тренутно студира 250 студената. Увођењем нових студијских програма у наредној школској години очекује се да ће Власеница по броју студената достићи остале студентске центре у регији.

ИЗВОРУПСМедиа
Претходни текстБивши логораши: За злочине у „Лори“ срамотна свака пресуда осим доживотне
Сљедећи текстСтипендије за деведест једног студента (ВИДЕО)