Насловна Вијести Источно Сарајево Посјета двјема здравственим установама поводом Свјетског дана здравља

Посјета двјема здравственим установама поводом Свјетског дана здравља

230
0

Чланови „Буди мушко клуба и буди женско савеза“ из Источног Сарајева данас су посјетили здравствене установе Центар за физикалну рехабилитацију и Центар за ментално здравље и поклонили им по 2.000 медицинских маски.

Чланови клуба упознали су се о активностима и раду ових здравствених институција и предочена им је важност бриге о физичком и менталном здрављу, рекао је Срни Витомир Митрић, директор „Форум театра“ из Источног Сарајева, који реализује пројекат.

– Позитиван став према физичком и менталном стању један је од предуслова превентиви. Високи показатељи физичке и менталне добробити младих одређује квалитет њиховог живота и стабилност њиховог психо-емоционалног стања – рекао је Митрић.

Он је напоменуо да се пројекат посјете тим здравственим установама спроводи у оквиру „Иницијатива младића три – Промовисање здравих животних стилова међу младићима и дјевојкама“, те да га је подржала Влада Швајцарске, ОАК Фондација, Аустријска развојна агенција и „КЕР Интернешнел Балканс БиХ“.

Митрић је подсјетио и да је поводом Свјетског дана здравља на друштвеним мрежама покренута онлајн кампања „Мисли о себи!“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСарадња општине Соколац и Чешке развојне агенције (ВИДЕО)
Сљедећи текст„Валтер брани Сарајево” – антологијски филм слави пола вијека