Насловна Вијести Источно Сарајево Санкције – архаичан метод Америке и њених сателита

Санкције – архаичан метод Америке и њених сателита

233
0

Члан Главног одбора СДС-а Милован Бјелица изјавио је да је метод санкција политичарима архаичан, а живим га одржавају само САД и сателити који овај дио свијета и даље третирају као своје колоније.

„Тај метод санкција које су у Српској и Србији људи добро осјетили и живјели и сам сам преживио. Због тога никоме то не желим, а растужује ме што и даље третирају овај дио свијета као своје колоније“, рекао је Бјелица Срни, реагујући на санкције које је данас Велика Британија увела за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић и Милорада Додика.

Он је истакао да овђе нема ни рата, ни тензија, ни разлога да парадирају силна оклопна возила, а да Њемачка шаље војску као 1914. и 1941. године.

„Данас видимо да санкције уводе и Русији, да пребројавају свијет методом `или си с нама или си против нас`. Наравно, ко год није са њима или жели бити неутралан покушаће да казне и да им се освете“, рекао је Бјелица.

Он је оцијенио веома чудним образложење да два српска политичара могу бити пријетња стабилности цијелом западном Балкану, те да су у угрожавању безбједности охрабрени руским предсједником Владимиром Путином, подсјећајући на изреку да „када Русији желе да ударе чвоку, тада нама дијеле шамаре“.

„Тако је сада и са понашањем Британије, једнако као и прошли и вијек прије њега“, указао је Бјелица.

Влада Велике Британије данас је објавила информацију о „првим санкцијама уведеним у оквиру режима за санкције за БиХ којима су обухваћени српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић“ због, како је образложено, њиховог нарушавања легитимитета и функционалности БиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВише од 1000 предузећа организује практичну наставу за ученике
Сљедећи текстИнфо-дан за учешће у Акцелератор програму (ВИДЕО)