Насловна Вијести Република Српска МУП РС формирао Штаб акције, задужен за планирање и праћење обезбјеђења скупа...

МУП РС формирао Штаб акције, задужен за планирање и праћење обезбјеђења скупа „Слобода“

235
0

Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузима све законом предвиђене мјере и радње с циљем да одржавање јавног скупа у организацији Борачке организације Републике Српске под називом „Слобода“, најављено за сутра, 20. априла 2022. године на Тргу Крајине у Бањалуци, протекне мирно и достојанствено.
Овим поводом, у Министарству је формиран Штаб акције, који је задужен за планирање и праћење обезбјеђења догађаја. С тим у вези, биће ангажован потребан број полицијских службеника који ће вршити редовно обезбјеђење скупа.
С обзиром да се очекује повећана фреквенција грађана, те да ће поједине саобраћајнице бити блокиране, саобраћај ће бити усмјераван на алтернативне путеве, а грађане молимо за стрпљење и разумијевање.
Грађани који буду жељели да учествују у скупу, савјетујемо да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да са собом не носе оружје, пиротехничка средства и друге предмете погодне за наношење повреда. Савјет грађанима је да са собом не носе руксаке и торбе, те да свакако уз себе имају неки идентификациони документ.
Представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане подсјећамо да је на локацији одржавања скупа за вријеме трајања скупа забрањена употреба дронова.
Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да својим понашањем током одржавања скупа не угрожавају своју безбједност и безбједност других грађана.

ИЗВОРМУП Републике Српске
Претходни текстЈЗУ Болницу Зворник посјетио министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, Ален Шеранић
Сљедећи текстОблачно, поподне постепено разведравање