Насловна Вијести Источно Сарајево Једногласно подржан извјештај Болнице “Србија“

Једногласно подржан извјештај Болнице “Србија“

201
0

Одборници Скупштине града Источно Сарајево усвојили су данас информације о стању борачко-инвалидске заштите, као и секундарне и терцијарне здравствене заштите на подручју града.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је новинарима да је једногласно подржан извјештај Болнице „Србија“, која биљежи напредак, али увијек може бити боље.

Он је истакао да се у информацији наводи да је Болница „Србија“ почетком ове године извршила 20 одсто више услуга од плана, а исти тај тренд је био и у прошлој години.

„Једногласно смо подржали извјештај Болнице ‘Србија’. То је изазов за ово руководство, а за нас у граду прилика да хвалимо оно што је добро, али и критикујемо“, истакао је Ћосић и додао да је Скупштина града за специјализације доктора ове здравствене установе, као и за плаћање љекара специјалиста обезбиједила 100.000 KМ.

Ћосић је нагласио да је усвојен и извјештај о утрошку финансијских средстава за средње школе у 2021. години, уз закључак који су предложили одборници СДС-а, ПДП-а и ДНС-а, да Влада Републике Српске обезбиједи средства за изградњу Гимназије на подручју општине Источна Илиџа.

„Добар здравствени и школски систем у једном граду и његовим општинама су гарант опстанка и привлачења становништва. То се повезује и са сектором привреде, културним, спортским и свим осталим сегментима живота“, истакао је он.

Ћосић је рекао да му је драго што су одборници подржали избор четири начелника одјељења у Скупштини града, а ускоро ће бити именован и начелник Одјељења урбанизма.

Према његовим ријечима, усвојене су и битне оперативне одлуке које се односе на пчеларство, садни материјал и заштиту становништва од заразних болести на подручју града, чиме се појачава рад инспекције.

Ћосић је нагласио да је предложио и двије одлуке о боравишној такси која је повећана на три KМ и паушалној боравишној такси која је повећана на 50 KМ.

Он је истакао да је то приход Туристичке организације који се намјенски употребљава, а инспекција ће ригорозније радити у овом сегменту.

Одборник СДС-а Предраг Шаровић, истакао је да су одборници данас већину тачака усвојили једногласно јер сматрају да су информације квалитетно урађене.

Шаровић је нагласио да је Kлуб СДС-а подржао и извјештај Болнице „Србија“ јер је он позитиван, види се велики помак у раду ове здравствене установе.

„Опозиција није ту само да критикује, већ и да подржи ако је нешто у протеклом периоду урађено квалитетно“, рекао је Шаровић.

Он је нагласио да је Kлуб СДС-а подржао и информацију о стању борачко-инвалидске заштите, јер је град у буџету за 20.000 KМ повећао издвајања за ову категорију становништва.

Према његовим ријечима, одборници СДС-а траже да на дневном реду наредне Скупштине града буде и ребаланс буџета, јер је град остао без 1.600.000 KМ од планираних комуналних накнада.

Предсједник Скупштине града Бранко Kороман, истакао је да је усвојена информација о раду подручног центра Пореске управе у Источном Сарајеву у којој је наведено да су приходи по пореским основама већи од 10 до 15 одсто.

Он је истакао да инспекција и Пореска управа морају да евидентирају све привредне субјекте да не би сав терет био на регистрованим привредним субјектима, већ и на онима који остварују одређени промет, а нису регистровани.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВечерас „Фолклор из блока“ у Источном Сарајеву
Сљедећи текстОко 100 малишана постали чланови библиотеке