Насловна Магазин Спорт Кошаркаши Звезде након драме поново бољи од Партизана

Кошаркаши Звезде након драме поново бољи од Партизана

295
0

– Кошаркаши Црвене звезде побиједили су вечерас на свом терену екипу Партизана 85:81 у другом мечу финала плеј-офа АБА лиге и повели 2:0 у финалној серији, која се игра на три побједе.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Никола Калинић са 25 поена, док је Лука Митровић додао 14. Код гостију, најбољи је био Алекса Аврамовић са 21 поеном, а Матијас Лесор је убацио 18.

Партизан је боље ушао у меч, али је Звезда добром игром у нападу прву четвртину добила 29:18.

Домаћи кошаркаши су у већем дијелу друге четвртине имали предност од осам до 12 поена, а Партизан је успио у финишу првог полувремена да смањи предност Звезде на 47:40.

Трећу четвртину обиљежио је мали број поена оба тима, а Црвена звезда је одржавала предност од пет до 10 поена. Црвено-бијели су у последњу четвртину ушли с вођством од 62:53.

Партизан је тројкама Аврамовића у 34. минуту стигао до вођства од 68:66. Усљедила је серија тројки на обе стране, а Звезда је захваљујући грешкама кошаркаша Партизана на три минута прије краја повела 78:73. Црвено-бијели су успјели у финишу меча да сачувају вођство и да у пенал завршници дођу до друге побједе у финалној серији.

Трећи меч је на програму у сриједу, 1. јуна од 20:30 часова, а домаћин ће бити екипа Партизана.

Евентуална четврта утакмица биће одиграна 3. јуна, а потенцијална масторица три дана касније.

Титулу у АБА лиги брани Црвена звезда. Побједник регионалног такмичења играће наредне сезоне у Евролиги.

ИЗВОРТањуг
Претходни текст„Пулс града“ 29.05.2022.
Сљедећи текстНестали полицајац Милош Граховац пронађен жив