Насловна Магазин Култура Фестивал „Лицидерско срце“ од 15. до 19. августа

Фестивал „Лицидерско срце“ од 15. до 19. августа

184
0

Међународни дјечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“, на којем ће учествовати више од 1.000 дјеце из 12 земаља, биће одржан од 15. до 19. августа на подручју Вишеграда, Ужица и Златибора.

Организатор фестивала је удружење из Ужица „Ера“, а суорганизатори су Град Ужице, општина Вишеград, Представништво Републике Српске у Београду и Туристичка организација Златибор.

Ивана Цветковић из Удружења „Ера“ данас је након састанка са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем подсјетиола да фестивал траје 14 година, те да се и ове године очекују учесници од 10 до 16 година из 12 земаља.

„Фестивал траје од 15. до 19. августа, а дешавања у Вишеграду су планирала за 18. август“, нагласила је Цветковићева.

Начелник општине Ђуревић рекао је да се ове године у Вишеграду очекују учесници фестивала и из Мађарске, Чешке, Бугарске и Турске.

„Општина Вишеград у сарадњи са Андрићградом помаже организацију фестивала. Вјерујемо да ће ове године бити добра и посјећеност, јер је много туриста у то вријеме у Вишеграду“, нагласио је Ђуревић.

Он је истакао да је фестивал фоклора познат не само у регији, већ и у цијелом свијету, те захвалио организаторима за организовање.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКошаркашки камп ,,Граве три поена“ на Јахорини (ВИДЕО)
Сљедећи текстТребиње: Потписани уговори за 27 пројеката са 22 удружења (ВИДЕО)