Насловна Вијести Република Српска Стевандић: Најважније договорити функционисање Владе

Стевандић: Најважније договорити функционисање Владе

163
0

 Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је послије консултација са мандатаром за састав нове Владе Радованом Вишковићем да није било ријечи о персоналним рјешењима, али да је Уједињеној Српској најважније договорити функционисање Владе.

Стевандић је рекао новинарима у Бањалуци да у наредне четири године приоритет требан да буде коалиционо дјеловање и ефикасна нова Влада Републике Српске.

„Раније смо се договорили за једно министарство и не желим стварати неке медијске слике о томе. Најважније је договорити функционисање Владе, која не постоји само због партија, него и грађана који ће бити у социјалној потреби, ради ограничења цијена животних намирница и свих популација којима треба социјална и здравствена заштита и њега“, изјавио је Стевандић.

Према његовим ријечима, у отежаним условима надолазеће енергетске и прехрамбене кризе, која ће имати политички карактер, неопходно је тражити неку врсту „бајпаса“ између Савјета министара и Владе Републике Српске, како би се спријечиле блокаде из Сарајева.

Стевандић је напоменуо да Уједињена Српска у протеклом мандату, како је рекао, није направила никакву штету ни у једном министарству, нити предузећу, као и да на овај начин жели да настави да функционише у будућој влади Републике Српске.

„Припремили смо извјештај од предузећа и Министарства просвјете и културе које није имало штрајк, повећало је шест пута плате и добило три позитивна ревизорска извјештаја. Такође, Завод за уџбенике пословао је 31 одсто боље него у претходном периоду, `Поште Српске` имале су 12 милиона КМ већи биланс него у претходном мандатном периоду“, рекао је Стевандић.

Стевандић је навео и да је Институт за јавно здравство Републике Српске повећао добит за 10 милиона КМ и то је једина здравствена установа која, како каже, поред свих афера, нема кредите и оптерећења.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстВишковић: Повећање пензија императив у раду будуће владе
Сљедећи текстКошарац: Четири гласа у Дому народа су механизам заштите Републике Српске, а не блокаде БиХ