Насловна Најновије Хан Пијесак: Гајшек побрао симпатије публике

Хан Пијесак: Гајшек побрао симпатије публике

164
0
ХАН ПИЈЕСАК, 16. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Публициста, новинар и аутор култног серијала "Агапе" Александар Гајшек одржао на Хан Пијеску о филозофији, религији и умјетности.

Публициста, новинар и аутор култног серијала „Агапе“ Александар Гајшек одржао је предавање на Хан Пијеску о филозофији, религији и умјетности.

Предавање о теми „Трагање за смислом“ одржано је синоћ у Центру за омладину и спорт „Поглед“, Гајшек је рекао Срни да је то била једна од вечери када масовност у публици није толико битна, колико ситуација када се створи утисак да сви постају један ентитет и да дишу као једно.

Он је рекао да је био пријатно изненађен чињеницом да се на Хан Пијеску прати његова емисија „Агапе“ и интересовањем људи да спознају како изгледа издаваштво у „Агапеу“.

Гајшек је нагласио да је публика жељела да заједно прођу кроз 18 година серијала емисија „Агапе“, те да издвоје најзначајније личности, као што је академик Владета Јеротић и садашњи патријарх српски Порфирије.

– То су две особе које су биле кључне у том серијалу и наравно свих осталих, јер просто волим да кажем да је „Агапе“ окупио духовну и културну елиту Србије – навео је Гајшек и додао да је био пријатно изненађен колико су људи одреаговали на те приче.

Оранизатор предавања је локални Центар за омладину и спорт „Поглед“, у коме се труде да у складу са својим могућностима, и ослушкујући потребе суграђана, бар једном мјесечно припреме по једно предавање о актуелним темама.

Директор „Погледа“ Татјана Јањић изјавила је Срни да им је у тој установи част јер су угостили Гајшека.

– И ово вече провели смо у једном угодном разговору – изјавила је Јањићева.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОдржан заједнички концерт ученика из Сарајева и Источног Сарајева
Сљедећи текстСиндикат здравства и социјалне заштите тражи повећање цијене рада на 175 КМ