Насловна Најновије Тегелтија: ЦИК изашао из правног поретка; Поставио се изнад Суда БиХ

Тегелтија: ЦИК изашао из правног поретка; Поставио се изнад Суда БиХ

299
0

ЦИК је данашњом одлуком да поново призна спорни гласачки листић, изашао из правног поретка, поставио се изнад Суда БиХ, одбио извршење одлуке Суда БиХ и његова јасна правна схватања и упуте и суштински судску одлуку прогласио незаконитом, узимајући себи овлаштење да тумачи законе другачије него што им је наложено судском одлуком, рекао је за РТРС савјетник предсједника Српске Милан Тегелтија.

– Овом одлуком ЦИК је фактички поништио и понизио Суд БиХ и извршио административни државни удар. Чланови ЦИК-а који су гласали за ову одлуку , њих четири на овај начин извршили су и кривично дјело неизвршење судске одлуке из члана 239 КЗБИХ – сматра Тегелтија.

Након што уложимо жалбу на овакву одлуку ЦИК-а, каже Тегелтија, Суд ће сасвим сигурно морати поново поништити овакву одлуку ЦИК-а.

– Иначе ће моћи слободно закључати врата тог Суда, а судије послати кући јер више неће имати никакву сврху у правном систему – сматра Тегелтија.

Наглашава да ће против чланова ЦИК-а сасвим сигурно бити и поднесене кривичне пријаве због кривичног дјела неизвршења судске пресуде из члана 239. КЗБИХ.

– Након што се ова тракавица заврши, чланови ЦИК-а ће дуго морати одговарати на питања тужилаца, а СНСД ће како то закон и судска пресуда налаже на основу спорведене процедуре и воље Народне скупштине Републике Српске имати четири делегата у Дому народа ПС БиХ – поручио је Тегелтија.

Подсјећамо, Апелационо вијеће Суда БиХ усвојило је жалбу СНСД-а и укинуло посљедњу одлуку Централне изборне комисије БиХ којом је спорни листић за гласање за делегате у Дому народа ПС БиХ проглашен важећим.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЦИК поново признао спорни гласачки листић (ВИДЕО)
Сљедећи текстВелики број Срба стигао у Рударе: Курти, Космет није твоја прћија, ово је наша дедовина! (ФОТО)