Насловна Најновије Магла у котлинама смањује видљивост

Магла у котлинама смањује видљивост

162
0

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мјестимично влажним и клизавим коловозима, а у котлинама је смањена видљивост због магле, док су на дионицама у усјецима могући одрони.

Магле нарочито има на подручју Добоја и Фоче, као и на путним правце Сарајево – Зеница, Кисељак – Каоник – Травник, Коњиц – Јабланица – Прозор и Добој – Тузла – Калесија.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Радови се изводе на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице, Соколац – Подроманија, Бањалука – Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, Приједор – Стара Ријека и Приједор – Козарац.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац – Горња Вијака – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић, Фоча – Горажде у Филиповићима, Укрина – Горња Вијака и Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у Горњи Подградцима и преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак, на локалним путевима је обустављен саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због оштећења моста на локалном путу у Горњим Орловцима на подручју града Приједора обустављен је саобраћај до краја године.

Данас од 12.00 часова до понедјељка, 2. јануара, у 24.00 часа забрањен је превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју града Бањалука.

У ФБиХ се радови изводе на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ, на путу Јајце – Доњи Вакуф у тунелу Скела и на дионицама магистралних путева Чевљановићи – Нишићи и Живинице – Ступари.

На граничним прелазима за сада нема дужих задржавања.

Из АМС напомињу да је стање на граничним прелазима промјенљиво, те возаче моле за стрпљење.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас сунчано, температура до 18 степени Целзијусових
Сљедећи текстЗабрана превоза експлозивних материја за празнике