Насловна Најновије Вечерас промоција стрип-албума “Барут и сабља“ Јована Братића

Вечерас промоција стрип-албума “Барут и сабља“ Јована Братића

152
0

Стрип умјетник и пјесник из Невесиња Јован Братић представиће данас у Источном Сарајеву, између осталих, стрип албум „Барут и сабља“, чија је тема српска национална историја, који је објавило Удружење стрип аутора и обожавалаца стрипа Републике Српске „Девета димензија“.

Братић је раније рекао Срни, да је било изазовно радити овакву врсту стрипова, али је и веома битно наглашавати познате догађаје из српске историје на овај занимљив начин, прихватљив за ширу читалачку публику.

Он напомиње да овај стрип представља својеврсну антологију његових првих објављених радова.

„Ради се о стриповима `Невесињска пушка`, `Битка на Вучјем долу` и `Вожд Kарађорђе`, који су раније појединачно објављивани у више издања у формату свеске, као и о неколико краћих епизода што су објављене у оквиру магазина `Парабелум`, а то су `Малиша`, `Kрв на огњишту` и `Јаковљева смрт`. Моји јунаци, као и догађаји, нису измишљени већ су стварни“, истакао је Братић.

Братић пише и поезију, а до сада је објавио четири књиге.

Вече стрипа на којем ће бити промовисани стрип албуми „Глуво доба“, „Барут и сабља“ и „Тетовирани облаци“, биће одржано вечерас у кафе-бару „Њу фолдер“ у Источном Новом Сарајеву од 19.00 часова.

ИЗВОРсрна, фото New Folder
Претходни текстУ Српској рођене 23 бебе – 17 дјечака и 6 дјевојчица
Сљедећи текстOпрез, могућа поледица !