Насловна Најновије Кошарац и Ћосић разговарали о пројектима за развој града

Кошарац и Ћосић разговарали о пројектима за развој града

183
0

Министар спољне трговине и економских односа У Савјету министара Сташа Kошарац, посјетио је данас Градску управу Града Источно Сарајево и разговарао са градоначелником Љубишом Ћосићем, о реализацији пројеката за заштиту животне средине.

Kошарац и Ћосић су посебан фокус ставили на могућност имплементације пројеката, који би били подржани средствима из Зеленог климатског фонда у сарадњи са одређеним међународним организацијама.

На састанку је договорено да се у наредном периоду интензивирају активности на реализацији пројеката у општинама у саставу града Источно Сарајево, с акцентом на збрињавање отпада и изградњу градске спалионице, саопштено је из Министартва спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Kошарац и Ћосић су договорили и да у наредних десетак дана организују састанак са представницима УН Организације за храну и пољопривреду /УН ФАО/, како би се разговарало о изради стратегије за развој пољопривреде и стратегије за развој туризма у Источном Сарајеву.

Саговорници су размијенили мишљење и о финансијској подршци за организацију сајамских манифестација на подручју Источног Сарајева, те указали на важност реализације пројекта „Романијска кућа“ на Сокоцу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВодовод Пале: Вандредно обавјештење
Сљедећи текстУ Источној Илиџи све спремно за „Васкршње радости“ (Видео)