Насловна Најновије Сајам предузетништва У СШЦ ,,Милорад Влачић“ у Власеници

Сајам предузетништва У СШЦ ,,Милорад Влачић“ у Власеници

162
0

Данас је у СШЦ „Милорад Влачић“ у Власеници одржан Дан отворених врата, који је посвећен ученицима деветих разреда основних школа, са циљем представљања средњошколског центра као установе у којој доминира знање, као и презентовање струка и занимања у оквиру Центра.

У наредној школској 2023/2024 години осим гимназије општег смијера, будући средњошколци ће имати могућност образовања у оквиру здравствене струке и то на смјеровима физиотерапеутски и фармацеутски техничар, у машинској струци дефицитарно занимање бравар – заваривач, а у оквиру економске струке нови смјер – царински техничар.

Манифестацији су присуствовали ученици основних школа из Власенице и Хан Пијеска, представници привредних субјеката из општине Власеница, као и представници Привредне коморе подручне једницице Бијељина.

Слика може припадати 3 особе, људи уче и гужва

Пајисија Петровић, директор СШЦ „Милорад Влачић“ Власеница, каже да је за све ученике који долазе у њихов Центар обезбијеђен бесплатан превоз, уџбеници и квалитетан наставни кадар.

„Доминација знања у нашем Центру је увијек присутна, што говоре и бројни резултати које постижу наши ученици на свим нивоима такмичења. Од ове године дефицитарно занимање бравар – заваривач стимулисано је стипендирањем од стране Министарства просвјете и културе Републике Српске. Морам да напоменем да је сарадња средњошколског центра и локалне заједнице на високом ниову, а у прилог томе говори и чињеница да прошле године занимање бравар – заваривач није било дефицитарно и самим тим није стипендирано од стране Министарства просвјете и културе, али ту стипендију надомјестила је локална заједница, на челу са начелником општине Мирославом Краљевићем. Такође, напомињем да наш Центар склапа уговоре са привредним субјектима из Власенице и шире, од којих ученици добијају стипендије, а једно од таквих привредних субјеката је и предузеће „Зворник путеви“. Наши ученици обављају праксу у предузећима као што су „Алумил Алпро“ и ЗТР „Брус“ Власеница, а све у циљу бржег и лакшег запошљавања по завршетку школовања. Ученици здравствене струке обављају практичну наставу у ЈЗУ „Дом здравља“ Власеница и у локалним апотекама „НАЈ апотека“ и „BPharm“ Власеница“ – изјавио је Пајисија Петровић, директор Центра.

Слика може припадати 13 особа и људи уче

Данашњој манифестацији присуствовао је велики број ученика деветих разреда основних школа, који су показали велики ентузијазам и интересовање за упис у СШЦ „Милорад Влачић“ Власеница.
ИЗВОРинфо портал власеница 24
Претходни текстКонцертом и додјелом награда завршено прво Међународно пијанистичко такмичење „Требиње класик“
Сљедећи текстСоколац: Полицијски службеник биће сваког дана присутан у кругу школе