Насловна Најновије На турниру у баскету учествују 22 екипе из Србије, Црне Горе и...

На турниру у баскету учествују 22 екипе из Србије, Црне Горе и БиХ

214
0

У Спортској дворани у Вишеграду свечано је отворен дводневни турнир у баскету „Три на три“ на коме учествују 22 екипе из Србије, Црне Горе и БиХ, у сениорској и јуниорској конкуренцији.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је приликом отварања турнира рекао да ова локална заједница са предузећем „Хидроелектране на Дрини“ пружа пуну подршку организацији догађаја који најбоље промовишу спорт у Вишеграду.

„Овакви догађаји шаљу здраву слику из наше општине, која је деценијама препознатљива по успјешним спортским клубовима“, рекао је Ђуревић.

Немања Станимировић, предсједник Спортског удружења „Три на три“ из Вишеграда које је и организатор овог такмичења, рекао је да на турниру, поред домаћина, учествују такмичари из Ужица, Чачка, Подгорице, Источног Сарајева, Пала, Бијељине, Чајнича, Рогатице, Новог Горажда.

„Захвалио бих спонзорима који су нам помогли да организујемо други по реду турнир у баскету. Жао нам је што због лоших временских услова турнир не може бити одржан на спортском терену у Андрићграду“, додао је Станимировић.

Турнир је почео данас, а финалне утакмице биће одигране сутра.

Побједник турнира у Вишеграду играће на посљедњем финалном турниру у Градишци 6. августа, а побједник путује у Француску.

Овај турнир је званични турнир Лиге Републике Српске, игра се у 25 градова Српске и сви турнири се бодују.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа „Романијској вечери“ окупило се око 370 људи поријеклом са Сарајевско-романијске регије
Сљедећи текстДанас Духовске задушнице