Насловна Најновије Протестна шетња у Косовској Митровици у знак подршке Милуну Лунету Миленковићу (ФОТО)

Протестна шетња у Косовској Митровици у знак подршке Милуну Лунету Миленковићу (ФОТО)

175
0

Неколико хиљада грађана сјевера Косова и Метохије, окупило се на протестној шетњи, у знак подршке Милуну Лунету Миленковићу, кога је јуче брутално ухапсила тзв. косовска полиција.

Протест су предводили чланови кик бокс клуба, носећи освојене трофеје, док су грађани скандирали „Луне, Луне“.

Грађани су се од центра Косовске Митровице упутили према главном Ибарском мосту.

На челу поворке су дјеца Кик бокс клуба „Косовска Митровица“ којем је Луне припадао и годинама тренирао генерације спортиста и они су обучени у спортске комплете кик бокс клуба, а са собом носе трофеје и медаље које су с њим и клубом освајали желећи да и на тај начин покажу да Луне нема никакав криминални досије већ највиша одлична и пехаре као врхунски спортиста.

Они су скандирали „Вратите нам тренера“ и послали му снажан аплауз.

Фото: TANJUG/ STR/bs

Фото: TANJUG/ STR/bs

Магдалена Луковић из кик бокс клуба „Косовска Митровица“ рекла је да је Миленковић њима био као родитељ.

– Он нама није био само тренер, он је нас гледао као родитељ пре свега. Имали смо са њим отворен однос, гледао нас је као своју дјецу. Баш нам недостаје. Као што видите окупили смо се и тако ће бити сваког дана. Знам да када он ово буде чуо да ће бити веома поносан на нас и ми смо поносни на њега и знамо да може све да издржи и обећавамо да неће остати на овоме – рекла је Магдалена Луковић.

Додала је да је цијели град уз њега, а прије свега његова породица, супруга, дјеца, мама, сестра, а и читав кик бокс клуб.

Једна од грађанки Косовске Митровице која је учествовала у шетњи подршке за Милуна Миленковића изјавила је јуче ухапшен човијек који је био примјер младима.

Протест подршке који је данас организован у сјеверном дијелу Косовске Митровице организовао је Спортски савез Косова и Метохије, а одазвали су му се бројни суграђани који су око 13.30 часова почели да се окупљају испред споменика Цару Лазару у центру сjеверног дijела Косовске Митровице.

– Луне је задужио све нас, задужио је наш град и нашу земљу. Најмање што можемо је да пружимо подршку Лунету. У 13.30 окупљање, а онда улицом Лоле Рибара идемо до раскрснице код Техничке школе да громогласним аплаузом пружимо подршку Лунету и његовој породици и ту се шетња завршава. Ниси сам, тренеру – наводи се у позиву Спортског савеза КиМ.

ИЗВОРТанјуг
Претходни текстДанијела Мрда члан Заједничке комисије и један од шефова експертских тимова
Сљедећи текстПриштина забранила улазак робе из Србије на КиМ; Бркић: Ухапшени били под пуном ратном опремом (ВИДЕО)