Насловна Најновије Јокић: Кошарка није главна ствар у мом животу, већ нешто у чему...

Јокић: Кошарка није главна ствар у мом животу, већ нешто у чему сам добар

242
0
Центар Денвера и српски репрезентативац Никола Јокић изјавио је данас да кошарка није главна ствар у његовом животу, већ нешто у чему је заиста добар.
 
Јокић је са екипом Денвера освојио титулу у НБА лиги, а српски кошаркаш је проглашен за најкориснијег играча (МВП) финалне серије. Денвер је тријумфом над Мајамијем у финалној серији 4:1 дошао до прве титуле у историји клуба.

– Ојсећај је добар. Увијек је добро када дођете до циља, али све је у путовању. Губите, осјећате се под притиском и стресом, сумњате у себе. Када остварите циљ, све је опуштено – изјавио је Јокић у разговору за НБА Тудеј са Маликом Ендруз.

Српски кошаркаш је истакао да вјерује да може да буде још бољи.

– Мислим да могу да будем бољи, али морате да се жртвујете. Кошарка није главна ствар у мом животу, она је нешто у чему сам добар – додао је Јокић.

Тренер Денвера Мајк Мелоун изјавио је послије освајања титуле да очекује још трофеја за Денвер.

– Мелоун је врло такмичарски настројен. Шта год да играте са њим, воли да се такмичи. Увијек жели више и то је разлог зашто смо побиједили – навео је српски кошаркаш.

Јокић је на разговор са Маликом Ендруз дошао без МВП трофеја.

– Стварно не знам гдје је. Оставио сам га код Спаркија (клупски економ Спарки Гонзалес) у соби, али више није тамо. Надам се да ће се појавити у мојој кући – рекао је Јокић.

Српски кошаркаш је изнио низ похвала на рачун саиграча Џамала Мареја и тренер Мелоуна.

– Заиста им вјерујем. То је најважнија ствар и зато побјеђујемо. Џамал је био повријеђен и мислио је да ће га клуб трејдовати. Играо је лоше, медији су говорили лоше о њему. Али, доказао је свима… Не свима, себи је доказао да може да предводи шампионски тим – истакао је Јокић.

Јокић ће данас са Нагетсима имати шампионску параду на улицама Денвера, а потом ће отпутовати у Србију. Новинарка је питала кошаркаша Денвера да ли ће имати прославу у Србији.

– Видјећемо, не знам. Не желим ништа велико, желим да се опустим, одем кући и будем у близини пријатеља и породице. И само да уживам у тренутку – истакао је Јокић.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстОдржана промоција књиге „Спори повратак кући“ Петера Хандкеа
Сљедећи текстОбјављен конкурс за додјелу специјализација у Болници “Србија”